Publicitat
Política · 20 de Desembre de 2010. 14:56h.

"No serem còmplices d’investir un president insubmís"

Rivera considera que "CiU que confon el nacionalisme amb Catalunya"

"No serem còmplices d’investir un president insubmís"

Albert Rivera

El president de Ciutadans (C’s), Albert Rivera, ha destacat, arran el discurs del líder de CiU Artur Mas, que, si no canvia res, C’s votarà en contra de la investidura de Mas: “A C’s no serem còmplices d’investir un president insubmís, no donarem suport a la política de la insubmissió”. Per a Rivera, “Mas ha deixat clar, implícita i explícitament, que no complirà la sentència de l’Estatut vigent”, en aquest sentit, ha afirmat que  “cap demòcrata pot donar suport a un govern que no compleix les sentències”.

“Mas ha demostrat que no serà menys nacionalista que el tripartit, ERC o SI, ell vol la independència a llarg termini amb un pacte fiscal, primer, i desprès amb el dret a decidir amb la llei de consultes que vol modificar”, assegura Albert Rivera. Per això, considera que “tot ha canviat perquè res canviï, la construcció nacional continua i el nacionalisme es vesteix amb una altra etiqueta, la de CiU que confon el nacionalisme amb Catalunya i a C’s diem no a un president que no té en compte a tots els ciutadans de Catalunya, als nacionalistes i als que no ho són”.

“Volem un president que compleixi les sentències i que lluiti contra la corrupció”, afirma Rivera que ha lamentat que en una hora i mitja de discurs Artur Mas no hagi parlat de cap mesura per lluitar contra la corrupció: “Silenci davant la corrupció, davant els casos de corrupció Palau o Pretoria,  silenci en aquest mal anomenat oasi català. Mas no ha proposat cap mesura com li ha demanat C’s, ha deixat de banda el segon problema que, segons les enquestes, és la desconfiança dels ciutadans en els seus representants públics”.

Rivera ha recordat que C’s li ha proposat a Mas, com a una de les condicions sine qua non per donar suport a la seva investidura, un pacte anticorrupció perquè a Catalunya no es tornin a repetir casos com el Palau o Pretòria, a banda d’una llei electoral catalana i mesures per sortir de la crisi. Pel que fa a la sortida de la crisi, Albert Rivera ha coincidit amb Mas en “impulsar la petita i mitjana empresa, la creació de llocs de treball i la reducció de la burocràcia a l’administració”.

15 Comentaris

Publicitat
#15 joan, mamresa, 22/12/2010 - 11:36

El Casal obre la seba paradeta,amb molts problemas técnis,desde Morolandina.-Sr.Rivera,Vosté deu saber lleguir,oi.? i tambe interpretat el destj d'un poble oi.? Potser axó ya li es mes difici.Va veure el mapa,comarcal,de pobles ciutats o per municipis de las eleccions.?Quant Vosté tingui axó parl

#14 Jose, BCN, 21/12/2010 - 19:57

El TC de España solo lo es de válido para los castellanos españoles y esto lo pensamos muchos catalanes, aparte de españoles. Otros catalanes pensamos que si tuviesemos un TC propio iriamos mejor en nuestra casa, nuestra tierra, Catalunya.

#13 Paccius, barcelona, 21/12/2010 - 11:39

A Torrescàcela. Una de les característiques de les dictadures és que uns pocs volen imposar-se a la majoria. I això és precisament el que preteneu Ciutadans i PP a Catalunya.
Fer-ho dient a través del Constitucional Espanyol és colonialisme.

#12 paccius, barcelona, 21/12/2010 - 11:32

El contrari d'insubmís és submís: que demostra submissió (Obediència, docilitat, de l'inferior envers el superior). Qui és que vol un president així?

#11 Torrescácela, Barcelona, 21/12/2010 - 09:38

Recordemos que todas las dictaduras comunistas se llamaban democracias -además de socialistas-

El gobierno cat. no puede acusar de desidia al Tr. Consdtitucional, cuando en 30 años no ha sido capaz de promover una ley sobre una educación de calidad, sobre el fomento del trabajo, una ley electoral