Publicitat
Política · 9 de Març de 2016. 18:52h.

“No tot és culpa de Madrid”

Catalunya si que es Pot demana a Junts pel Sí que “no insultin a la intel·ligència”

“No tot és culpa de Madrid”

Marta Ribas

La diputada de Catalunya sí que es Pot, Marta Ribas, ha fet costat al vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, en la seva reclamació de 1.400 milions d’euros a l’Estat. "Els farem costat en la reclamació justa de recursos justos”, ha assegurat la dirigent ecosocialista durant el ple monogràfic sobre pobresa, tot i que ha sentenciat que “no tot és culpa de Madrid”.

"No ens insultin a la intel·ligència dient que tot és culpa de Madrid, la ferida social no es tanca amb una tireta de 270 milions d'euros”, ha afirmat Ribas. En aquest sentit, ha reblat que “hi ha molts deures pendents per fer i del que es tracta és de buscar punts d'acord", ha assenyalat abans de destacar que "no es tracta que ningú no es parapeti en zones de confort”, perquè "hi ha una ferida social que ja no es cura amb una tireta de 270 milions d'euros per a un pla de xoc, sinó que fa falta una intervenció quirúrgica".

La diputada de CSQP ha demanat una reposat per als més de 2 milions de persones que "viuen en risc de pobresa i exclusió social a Catalunya". "Cada vegada hi ha més gent que viu en una situació molt precària, mentre que hi ha una minoria que segueix enriquint-se", ha criticat Marta Ribas, alhora que ha advertit que “Catalunya és un país amb una gran desigualtat social".

La representat de Catalunya Sí que es Pot, i candidata a ocupar el càrrec de coordinadora nacional d’ICV, ha admès que "la pobresa no és nova a Catalunya i que no l'ha aconseguit eradicar cap dels governs que hi ha hagut anteriorment”, i ha considerat que "si aquest país no ha patit un trencament social és perquè hi havia un cert acord social, que ja s'ha trencat".

Marta Ribas ha assenyalat que “el nivell de pobresa que tenim està per damunt de la mitjana europea” i, en aquest sentit, ha insistit, en que “no tota la culpa és de Madrid”, ja que a Catalunya s’han aplicat polítiques que “han destruït l'ocupació, rebaixes fiscals que han fet augmentar la desigualtat i, sense recursos suficients, no es pot garantir el mateix estat del benestar".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#14 salva, BCN, 10/03/2016 - 10:30

menys caritat i mes justícia social

#13 AlexB, Vic , 09/03/2016 - 23:37

En Catadisney hay pobreza por culpa de Madrit, y seguramente del real madrit.

espanyaensroba, la merkelensroba, totomensroba, menys el Pujols Millets Alavedras Ausas Mases Simarrocas.......

#12 a, Bcn, 09/03/2016 - 23:16

Cataluña NO es un pais

#11 AlexB, Vic , 09/03/2016 - 23:12

Se comenta en el bar Jarama que los Pujol van a una ONG para ayidar a los pobres. Sienten diuen cierta culpa.

#10 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU, EL VALLES ORIENTAL UN DE SOL NO PAS DOS, 09/03/2016 - 22:07

DE DIA I DE NIT LA CULPA LA TE MADRID y no nomes aixo cal seguir dien ESPANYA ENS ROBA Per que es veritat Pero tal vegada tambe ens Roben aqui a Catalunya uns putes Politics Corruptes i les Retallades ens fan mes pobres ens fan patir Si tambe el Govern Català te molta culpa del que pasa