Publicitat
Política · 21 d'Octubre de 2020. 12:56h.

Només 2.000 rastrejadors

Aragonés anuncia la incorporació de 500 més

Només 2.000 rastrejadors

Ramentol i Vergés

Catalunya té 2.500 rastrejadors en plena segona onada de pandèmia -només ahir es van detectar més de 4.000 nous casos- després que el Govern aprovés ahir un programa per incorporar més de 400 persones a tasques de rastreig.

La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha criticat la manca de rastrejadors de coronavirus a Catalunya i en la sessió de control al Govern li ha retret que digués que "el tema de rastrejadors estaven controlats, que n'hi havia suficient". "L'altre dia al FAQS ens vam quedar de pedra quan apareix una persona del Departament que diu que no són suficients i que a partir d'ara començarem a veure l'origen de cada cas", ha sentenciat.

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, en efecte, va explicar dissabte a TV3 que "tenim 2.300 persones que es dediquen a rastrejar contactes", però va afegir que "en posarem més". "Millorarem el rastreig perquè fins ara en dedicàvem a indentificar contactes estrets", va destacar.

Ramentol va afegir que el Departament faria "un pas més" i que a partir d'ara "li preguntarem als contagiats on creuen que s'han contagiat". "Anirem endarrere, intentarem de tots i cadascun dels contagis. Fins ara, això ho fèiem quan hi havia un brot complex", va admetre.

El vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, per la seva banda; ha al·legat que "ahir el Govern va aprovar un programa pel qual s'incorporaran més de 400 persones que, sumades a les desenes de persones que s'incorporaran en l'àmbit de l'agència de Salut Pública de Barcelona, estarem aproximadament en 2.500 persones que faran tota la tasca de contactes".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Benet S., Barcelona, 21/10/2020 - 15:55

Mantenir aquesta pànfila inepte en el lloc que ocupa despres de la miserable gestió que ha portat a terme es una clara humiliació per tots els contribuents. Encara es hora que aclareixi la corruptela que va protagonitzar amb la contractació fraudulenta amb l'empresa que el germanet del Junqui estava de gerent, i eren milions d'euros.

#2 Ojotuerto, Calafell.tab, 21/10/2020 - 13:39

En estos meses podía. Haber preparado todos los funcionaria que sobran y ponerlos a rastrear contactos. Sobrán muchos de "la paguita". Y en municipis, xarxas de municipis y consells y chiringuitus. Cambiar de cara para que parezca que hacen algo. Jñel problema del supremacismo es que hay que demostrarlo. Tabarnia!. No valen lo que nos roban

#1 Galba, Barcelona, 21/10/2020 - 13:27

Es clar que sí! A Catalunya no en tenim de rastrejadors, tenim "gestors de covid". De la mateixa manera que no tenim la app de seguiment del Gobierno del Reino de España sino una "app covid de la Republiqueta Catalana", el seu diseny e implementació de la mateixa corre a càrrec de lacis puigdemontistes i per això tardará en estar a punt.