Política · 30 de Juliol de 2013. 14:05h.

Només desapareix el consell comarcal del Barcelonès

Els consellers seran substituïts per un consell d'alcaldes

Només desapareix el consell comarcal del Barcelonès

Reunió de l'executiu, en una imatge d'arxiu

El Consell Executiu ha aprovat avui -quatre dies després del Govern espanyol- el projecte de lleis de governs locals que, segons fonts oficials, suposa "un estalvi econòmic de fins a 1.000 milions d'euros per legislatura".

L'Executiu, tanmateix, no s'ha atrevit a reformar els consells comarcals i només els de l'àrea metropolitana de Barcelona "es redueixen o desapareixen" mentre que les vegueries continuaran 'congelades' fins que puguin substituir les diputacions. Preguntat per e-notícies; el portaveu, Francesc Homs, ha admès en efecte que només desapareixerà el del Barcelonès.

El projecte de llei preveu, d'altra banda, la fusió de municipis però sempre "voluntària" i allà "on ho justifiquin motius històrics, identitarirs, geogràfics i econòmics" mentre que, pel que fa als consells comarcals, desapareix la figura dels consellers comarcals -que seran substituïts per un consell d'alcaldes- com a càrrecs de representació política, la qual cosa representa la disminució de 1.034 càrrecs públics.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 Kropotkin-Harto de paletos catalanistas y del PSC, Vic, 30/07/2013 - 20:11

Cualquier gasto del govern es identitario. Cualquier gasto español (Casa Real, ejército, MarcaEspaña?) es necesario...juas, juas...os dejo, me voy a repartir dinerito negro entre la militancia de C's, mejor hundidos

#10 Eduardo González Palomar, Manlleu, 30/07/2013 - 20:05

¡Parece que esta gente nacionalista del Govern pretenda que Cataluña vaya en la dirección contraria al resto de España y Europa!

#10.1 Gerard, Barna, 31/07/2013 - 04:30

En quina direcció va el govern nacionalista d'Espanya? Vols dir que ni ells mateixos ho saben? Que jo sàpiga encara no han reduït res de res. Ni ministeris sobrers, ni alts càrrecs, ni diputacions, ni policies destinats a Bcn, ni despesa militar (escandalosa), ni despeses de la monarquia, ni...

#9 La culpa, es de otros, 30/07/2013 - 19:16

Urkullu, el presidente vasco, ha anunciado la supresión del 20% de los organismos públicos de Euskadi, y eso que tienen el concierto económico que según los independentistas les hace multimillonarios. Mientras tanto, en CAT, CiU y ERC siguen hundiendo en la miseria a CAT para justificar consultitas

#9.1 soberanistas, ladrones, 30/07/2013 - 20:11

No sólo eso: los multimillonarisisimos navarros, con su concierto económico y todo, no tienen ni televisión ni radio pública, ni embajaditas ni nada.

#8 ferfe, Girona, 30/07/2013 - 18:32

Els consells comarcals és un cementiri d'elefants de familiars de polítics que no erveixen per res i els posen allà amb sous que mai haurien guanyat a l'empresa privada.
Fa falta eliminar els consells comarcals d'una vegada encara que els fills dels polítics quedin sense feina.

#7 joan, manresa, 30/07/2013 - 16:53

tinu.)dispersas.,i descongelin Las Veguerías.Axó son politicas reals i de futur.Axó fora apostar per la Nova Catalunya.,pro clar axó vol dir problemas i treballar molt e inteligenment,virtuts poc habituals amb la politica catalana..,siguin ferms o intentin fer una miqueta l'ome.,no els escarransi