Publicitat
Política · 24 de Febrer de 2020. 17:00h.

Només el PP recorre el decret d'habitatge

"Torra vol convertir Catalunya en un paradís okupa, però el Partit Popular no ho permetrà"

Només el PP recorre el decret d'habitatge

El PPC recorrerà davant del Tribunal Constitucional el decret d'habitatge que ha impulsat el Govern i que s'està tramitant al Parlament. Així ho ha anunciat aquest dilluns el president del PPC, Alejandro Fernández, que ha denunciat que "Torra vol convertir Catalunya en un 'paradís okupa'" però ha advertit que "el PP no ho permetrà".

Alejandro Fernández ha afirmat que "aquest decret que pretén impulsar el Govern de Catalunya converteix el Govern en mediador de les màfies okupes facilitant la seva actuació i comporta una autèntica desprotecció dels propietaris, fins i tot en aquells casos, en els que inicien accions judicials contra els okupes".

"Mentre les famílies humils esperen pacientment, màfies violentes ocupen per la via dels fets consumats habitatges i, a més, adquireixen drets", ha lamentat Fernández. El líder del PPC ha considerat que el decret "suposa una ampliació del concepte d'expropiació inacceptable, que deixa de ser exclusivament temporal i pot afectar el domini i a la titularitat de l'habitatge".

"La factura del procés, la de la Generalitat de Catalunya, ERC i JuntsperCUP, és cada vegada més greu, ja que a una economia cada vegada més deteriorada, i a l'atac sense precedents a l'educació concertada se suma ara l'atac a la propietat privada donant suport als okupes" ha criticat. "Torra vol convertir Catalunya en un paradís okupa, però el PP no ho permetrà" ha assegurat Fernández.

El Consell de Garanties Estatutàries va declarar inconstitucional alguns punts del decret d'habitatge després que Ciutadans presentés un escrit contra la Llei a l'organisme català. Malgrat que els seus dictàmens no són vinculants, el Consell de Garanties és una instància per determinar l'adequació a l'Estatut i la constitucionalitat de normatives que aprova la Cambra catalana.

El dictamen del Consell es va produir dues setmanes després que el Parlament aprovés el decret llei per millorar l'accés a l'habitatge amb els vots de JxCat, ERC, comuns i la CUP. El grup PSC-Units es va abstenir mentre que C's i PP van votar en contra. El Govern va anunciar que mantindria sense canvis el decret d'habitatge malgrat que el Consell de Garanties Estatutàries va considerar que la definició d'habitatge buit que apareix al Decret és "inconstitucional".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 FRAN BCN, Bcn, 24/02/2020 - 21:00

Per una vegada els.dono.la raó ..

#6 Nombre de César tengo, El Prat de Llobregat, 24/02/2020 - 18:32

mismo. Ahh, también si conocéis a alguien sea familia o amistad profunda de esa de la infancia hecha cuando llevabas calcetines cortos y pantalones y faltas cortas, y tiene responsabilidades de gobierno y te coloca o te retira.
Si no todo seguirá igual, vaya, como dicen los gitanos, vaya paya, no anda bien habrá esnifao rallas que choca con valla

#5 Nombre de César tengo, El Prat de Llobregat, 24/02/2020 - 18:31

en vuestras vidas, ni con independencia ni sin independencia, salvo que os podáis jubilar antes cobrando mucho más, os hagan trabajar mucho menos y no os puedan despedir. Bueno si, si en ese lapso de tiempo os toca la lotería pues si es pasta vuestra vida cambiará a mejor o bien si heredais mucha pasta o bienes con los que obtener rentas, pues lo

#4 Nombre de César tengo, El Prat de Llobregat, 24/02/2020 - 18:29

no puede pagar la cuota, o no quiere pagar la cuota, o no quiere y no puede.
En la pública hay diversidad, no son subsidiarios como lo es la red concertada, con peores condiciones: quizá por eso sean Itaquensos convençuts, pero amiguitas y amiguitos, las primeras subiros las braguitas y los segundos abrocharos bien los pantaloncitos: nada cambiará

#3 Nombre de César tengo, El Prat de Llobregat, 24/02/2020 - 18:27

Generalitat ha ahorrado mucho con la escuela concertada, los padres, madres y tutores pagan su cuota, legal, alegal o ilegal (lo dijo vuestro jerarca y otrora patriarca, M. Ex-H. P. Jordi Pujol "em fet trampes amb l'escola concertada o similar" tirad de hemeroteca.
Todos sufragamos la educación pública y además la concertada, excluyendo a quien o