Publicitat
Política · 15 de Març de 2017. 22:00h.

Només s’ha aconseguit tancar una administració

El consell comarcal del Barcelonès aprova la seva autodissolució

Només s’ha aconseguit tancar una administració

Imatge del ple del consell comarcal del Barcelonès (foto: ERC)

El consell comarcal del Barcelonès s’ha convertit aquest dimecres en la única administració que ha tancat a Catalunya, després que el seu ple hagi aprovat per unanimitat una moció de tots els grups en què s'insta a l'autodissolució. El grups polítics consideren que les funcions que fins ara tenia l’organisme podran ser assumides per d’altres institucions com la metropolitana. Catalunya compta actualment amb diverses administracions:  l’estatal, la Generalitat, les diputacions, els consells comarcals i els ajuntaments; en el cas de Barcelona, també hi són present l’àrea metropolitana i els districtes.

La moció d’autodissolució del consell comarcal del Barcelonès ha tingut el suport dels set grups presents en l’organisme: PSC, PDECAT, ERC, PP, Entesa (comuns), Ciutadans i la CUP, després que hagi estat consensuat un text fusionat a partir de les dues mocions originals d'ERC i del govern comarcal (PSC-PDECAT).  ERC, que ja havia anunciat la seva moció dies enrere i que ha estat la que ha provocat la necessitat de consensuar un text unitari d'autodissolució, ha acceptat retirar-la després d'insistir que el redactat final havia d'incloure una referència explícita a l'obligació de col·laborar amb la Fiscalia i la Sindicatura.

En el text de la moció aprovada, s'insta a "iniciar el trasllat de funcions i serveis a altres administracions públiques" del consell comarcal, que agrupa els representants de cinc grans ajuntaments: Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. El punt de la moció que obliga a col·laborar amb la Sindicatura i la Fiscalia també preveu encarregar una auditoria des de 2011 fins ara.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Carlos Gomez, desde arbucies con amor, 16/03/2017 - 08:44

tites, tites, tites...

#3 T Creus, Corruptaluña 3 % - 4 %, 16/03/2017 - 06:46

Joana Ortega manifestó querer eliminar 2.000 cargos públicos. Según ella "era prioritario" ya en 2012. Estamos en 2017 y seguimos peor por más inútiles "asesores" y "cargos de confianza".

http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2012/01/17/generalitat-planteja-eliminar-consells-comarcals-evi

#1 T Creus, Corruptaluña 3 % - 4 %, 16/03/2017 - 06:44

En 2012 ya se planteó la necesidad de eliminar consells comarcals para evitar duplicidades administrativas y sustituirlos por consells de alcaldes.

Hasta Oriol Junqueras estaba a favor.