Publicitat
Política · 18 d'Abril de 2013. 08:39h.

Només tres consellers volen la consulta el 2014

La posició "moderada" de Germà Gordó és majoritària al Govern, segons La Vanguardia

Només tres consellers volen la consulta el 2014

Una reunió del Govern

Només tres consellers de la Generalitat són partidaris de la fer consulta el 2014, tal com es va pactar amb Esquerra, segons publica La Vanguardia. Aquests serien Francesc Homs, Irene Rigau i Ferran Mascarell, a qui el diari denomina "romàntics de l'Estat propi".

Un segon grup estaria format pels "sobiranistes pragmàtics", que són aquells que consideren que una Catalunya independent és viable tot i que prioritzen ser pràctics i adopten una actitud moderada. Aquest grup estaria format per Andreu Mas-Colell, Felip Puig, Neus Munté i Boi Ruiz.

Un tercer grup és el format pels conseller Germà Gordó i Santi Vila, que aposten decididament pel diàleg amb l'Estat. Vilà ha optat per no fer un discurs reivindicatiu  perquè considera que bloqueja acords menors però importants per als afectats. Està convençut que si la ministra de Foment, Ana Pastor, no fa més és perquè no pot.

Finalment hi ha un quart grup de "pactistes" amb els tres consellers d'Unió, Joana Ortega, Ramon Espadaler i Josep María Pelegrí, els tres de la màxima confiança de Duran Lleida, que consideren el pacte la raó de ser de la política.

Publicitat
Publicitat

61 Comentaris

Publicitat
#34 BEJOTA, BCN, 18/04/2013 - 19:32

Barcelona.- "Si Cataluña continúa por la vía de declararse independiente, trasladaríamos nuestra sede a Madrid", ha afirmado Ludger Fretzen, el presidente de Volkswagen-Audi España, que ha desvelado que ya ha celebrado varias reuniones en las que ha tratado este conflicto.

#33 stop apartheid castellano, comunidad autonoma catalana, 18/04/2013 - 18:55

'vaya , ya estamos pisando el freno , parece que mas de uno que vendió humo se le esta escapando por la ventana, el fatxerio nacionalista tendra que desperta del matrix tarde o temprano

#32 mireia, barcelona, 18/04/2013 - 15:39

només tres?... però quantes conselleries de la Generalitat li va donar en total el molt honorable pusil.lànime Arturu a la maria jesusa del nen jesús, twitter fdpdesucospedal?

#31 Kropotkin, Vic, 18/04/2013 - 15:28

Pues claro, hay que tener fe en la recuperación económica de España y en su prestigio internacional . Os dejo, voy a ver si con lo q he ganado me da para cenar un paquete de frutos secos....juas, juas

#29 juasjuas, bcn, 18/04/2013 - 14:05

Tipic post (que no noticia) destinat al autoconsum del unionisme.

Nomes tres la volen el 2014 ... perque segurament la resta la deuen voler el 2013, cosa de la que e-noticies mai en faria un post.

O al meys no d'un d'aquests posts que s'estan 24 hores obrint aquesta web.

En fi .... Adeu escanya.