Publicitat
Política · 7 de Juliol de 2017. 18:43h.

Només un funcionari municipal es rebel·la contra la carta de l'Estat sobre l'1-O

El secretari de l'Ajuntament de Tarragona diu que és una "amenaça"

Només un funcionari municipal es rebel·la contra la carta de l'Estat sobre l'1-O

Joan Anton Font

El secretari general de l’Ajuntament de Tarragona, Joan Anton Font, ha donat resposta a la carta que l’Estat està enviant aquests dies als ajuntaments demanant-los que s’atenguin a la legalitat davant el possible referèndum de l’1 d’octubre. Font veu aquesta carta com una “amenaça” i una “pressió” afegida a la tasca dels secretaris i els interventors municipals.

La carta, que ha estat feta pública aquest divendres, va adreçada al secretari d’Estat per a les Administracions Territorials, Roberto Bermúdez, i en ella s’apunta que la seva tasca “s’assembla més a una amenaça que a una oferta col·laborativa”. També li retreu que es posi en dubte “la correcta actuació d’un col·lectiu professional” i que es faci “una interpretació d’una norma inexistent”, referint-se al fet que encara no hi ha convocatòria oficial pel referèndum.

Per tot això, Font creu que la carta no ajuda a “tranquil·litzar i protegir el col·lectiu professional de secretaris i interventors”, sinó que els posa “en el centre d’atenció, creant una sensació que en res beneficia a una actuació imparcial i neutral”.

La carta acaba demanant que no es posi més “pressió” a secretaris i interventors, i assegura que ell actuarà d’acord amb els principis d’ètica professional que regeixen la seva professió. Des de l’AMI creuen que aquesta carta pot servir de model perquè els diferents ajuntaments responguin a l’Estat.

Altres consistoris estan optant per no registrar la carta de l’Estat, una missiva que reitera a secretaris i interventors “l’obligació del respecte a la legalitat Constitucional i Estatutària, així com als pronunciaments del Tribunal Constitucional”.

Joan Anton Font és el secretari general de l’Ajuntament de Tarragona, un consistori governat pel PSC, PP i Unió, que difícilment cedirà espais municipals en el cas que es faci el referèndum el dia 1 d’octubre. Font és independentista declarat i ha pres part en diferents actes de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).    

El secretari general de l’Ajuntament de Tarragona, Joan Anton Font (foto: Twitter @JoanAntonFont)

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#16 Natcetebcn, Bcn, 08/07/2017 - 19:44

Por cuestiones varias he tenido que tratar con este señor varias veces. Es un hortera de cuidado. Y técnicamente deja mucho que desear. Lo siento pero es la verdad.

#15 Kropotkin, Vic, 08/07/2017 - 12:17

Lo mejor de todo es que, en la segunda foto, el tipo este encima pone cara de estar encantado de haberse conocido. Un inepto asi ocupando un cargo publico muy bien pagado mientras hay tanta gente competente en el paro... Vivir para ver.... Jua, jua, jua,...

#14 !!*!!, Bcn, 08/07/2017 - 12:16

Mira que bé ! Quan un missatge no agrada, censurat, i tot va bé. El que no es veu no existeix, oi ? Com el Rajoy.
Qui sap si aquest missatge es veurà.

#14.1 Maulet, Barcelona, 09/07/2017 - 20:38

Jo ja fa dies que em censuren mussatges.

Mentre alguns brètols extremistes espanyolistes van insultant tort i a dret.

Després parlem de TV3 !!!

#13 Javier, girona, 08/07/2017 - 01:36

¿O sea recordarte que tienes que cumplir la ley es una amenaza y una presión? Claro, para los delincuentes, para los que quieren saltarse las leyes por conveniencia politica o ideologica, pero para las personas honradas y que respetan a los demas, no.

#12 Pepon, Bcn, 08/07/2017 - 00:41

Por todos es sabido que el desconocimiento de la ley no exime de responsabilidad. Estás cartas no son más que una cortesía. Los que amenazan son siempre los sediciosos.