Publicitat
Política · 23 d'Octubre de 2009. 18:24h.

Només una activitat musical en 65 pàgines

La Trias Fargas sols va fer una activitat musical el 2006 malgrat el conveni amb Millet

Només una activitat musical en 65 pàgines

Fragment de la pàgina 64 de la memòria de la fundació Trias Fargas d'2006, on apareix l'única activitat musical prevista: "Col·laboració amb VIII concurs internacional [de cant] fundació Jaume Aragall"

Tot i que els convenis entre l'Orfeó Català-Palau de la Música i la fundació Trias Fargas, de Convergència Democràtica, tenien com a objectiu teòric la promoció de la música catalana, l'entitat convergent no va dedicar els diners a aquesta funció. Per exemple, en la memòria de la Trias Fargs corresponent a l'any 2006 -un total de 65 pàgines-, només apareix una activitat d'aquest tipus: "Col·laboració amb el VIII concurs internacional [de cant] fundació Jaume Aragall".

Les aportacions de l'Orfeó a la fundació de CDC són variables. En aquest any de 2006, la quantitat concreta va ser de 60.101 euros, mentre que la quantitat global lliurada des de l'inici de la col·laboració entre ambdues entitats, el 1999, va ser d'uns 630.000 euros. L'any anterior, 2005, la quantitat va ser de 120.000 euros, i l'any següent, 2007, de 90.151 euros.

La memòria de la Trias Fargas d'2006, però, sí que indica nombroses activitats de tipus polític i electoral, especialment relacionades amb el projecte Imagina BCN!, un programa de participació ciutadana impulsat per la candidatura de Xavier Trias (CiU) a les eleccions municipals de Barcelona de maig de 2007.

En relació amb aquesta qüestió, Xavier Trias ha declarat aquest divendres a TV3 que “la fundació Trias Fargas, en col·laboració amb mi, fa la campanya Imagina BCN!, per demostrar com hi pot participar la gent. Una part la va pagar el partit i una altra part, la fundació. Però això no és una campanya electoral. Una cosa és generar idees, i la fundació està per això, i l’altra cosa és explicar que això és la campanya electoral. S’explica sabent que és mentida, i com més emboliques millor. No es pot fer una utilització de les coses sabent que poden tacar, perquè són falses”.

En qualsevol cas cas, el fet real és que en la memòria de la Trias Fargas d'2006, l'any anterior a les eleccions municipals, apareixen nombroses activitats relacionades amb el projecte Imagina BCN! de la candidatura municipal de Xavier Trias. I l'única activitat musical figura a la pàgina 64, d'un total de 65, a l'apartat "Diversos: Comunicació, publicacions, contribucions i altres": "Col·laboració amb el VIII concurs internacional [de cant] fundació Jaume Aragall".

Memòria de 2006 la fundació Trias Fargas

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Águila_Roja, Viladecans, 24/10/2009 - 19:10

Els diners que el Palau ha donat a una fundació (de CIU) han estat utilitzats per UNA
col·laboració amb UNA activitat musical.
¿Que és cara la música Catalana, oi?
¿I diuen que CIU que no vol una comissió d'investigació al Parlament? ¿Per

#4 Jordi, Barcelona, 24/10/2009 - 03:34

Per tant, Mesalina, no podeu exigir als altres el que vosaltre ja fa anys que vareu perdre/vendre...

#3 Jordi, Barcelona, 24/10/2009 - 03:34

Mesalina, la dignitat us la vareu vendre quan vau acceptar les condonacions dels deutes que La Caixa i Caixa Catalunya van fer a ERC i el PSC... o no t'has fixat que s'ha acabat allò de "Catalunya lliure de peatges"... Abertis, et sona?

#2 joan, manresa, 23/10/2009 - 19:10

Anem tancant la tertulia del Casal amb un petit comentari.Ya vuldríem tenir conexement de tot,página per página de las activitats de las Diputacions socialistas,amb pels i senyals tal com fan are.Els números del forum,tot lo de Cultura de civilz.etc,e

#1 Mesalina, Gava, 23/10/2009 - 19:02

Si us plau...que tornin els diners ja...això no s'aguanta per enlloc! Mas, Colomines...si us plau, una mica de dignitat.