Publicitat
Política · 28 d'Octubre de 2019. 15:24h.

Només unes 200 persones s'autoinculpen a Barcelona

No serveix de res sense proves

Només unes 200 persones s'autoinculpen a Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha informat que fins a les 14 hores d’aquest dilluns només s’han presentat 188 denúncies de persones que s’autoinculpaven d'haver participat en el procés.  L'acte de lliurament d'autoinculpacions ha començat aquest matí als jutjats de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. Es tracta d'una campanya d'Òmnium en solidaritat amb els polítics a la presó i de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés.

Centenars de ciutadans ja s'han autoinculpat d'haver-se manifestat el 20 de setembre del 2017 o d'haver anat a votar l'1 d'octubre següent. El formulari s'entrega a la justícia i s'insta que actuï contra la persona signant, un fet molt improbable, assegura Òmnium, si aquestes autoinculpacions no s'acompanyen de proves.

El president d'Òmnium, Marcel Mauri, ha proposat "que ens acusin a tots i que ens condemnin a tots plegats. És un gest personal, de gran compromís i, al mateix temps de solidaritat i de dignitat amb totes les persones que estan patint aquesta persecució". Cap acció similar d'aquestes característiques, però, ha comportat conseqüències penals en el passat.

El TSJC recorda que "tots els partits judicials de Catalunya disposen d’un jutjat de guàrdia (a excepció de Barcelona ciutat). Aquest únic jutjat de guàrdia, que és on s’han de presentar les autoinculpacions, té assignades altres tasques de caràcter urgent com poden ser la presa de declaració a detinguts i víctimes, assistència a situacions d’emergència, aixecament de cadàver o qualsevol altra incidència que pugui sorgir durant la guàrdia".

"Per tal de donar compliment a totes les tasques assignades als jutjats de guàrdia, la sala de govern del TSJCat va acordar una ràtio de presentació de denúncies (va establir un barem de 25 diàries) per tal que aquests únics jutjats de guàrdia puguin conciliar totes les tasques, inclosa la presentació de denúncies", afegeixen.

"Al partit judicial de Barcelona ciutat no s’ha establert cap ràtio de presentació d’escrits donat que, per les seves característiques, disposa de quatre jutjats de guàrdia diaris (un d’incidències i tres de detinguts) que poden atendre totes aquelles qüestions assignades en aquests jutjats", conclouen.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#21 Pere, Bsarcelona, 31/10/2019 - 11:02

Solo 200 ?????
Venga valientes adelante que os pueden caer casi 4000 euracos de multa.

#20 Iaios atontats, Bcn, 31/10/2019 - 00:22

Aneu a fer passejades, esport, vida sana, i deixeu prosperar a Catalunya, que l'esteu enfonsant.

#19 pepe.----, andorra, 29/10/2019 - 13:09

a ver si lo entiendo, por una parte se quejan de q la AN condenara a etarras solo con su confesión y el atestado de la PN y la GC y por otro lado dicen q una confesión escrita no es una prueba.....Pues si una confesión escrita no es una prueba firme de algo, ya me dirán ustedes q leches es una prueba....¿Lo q diga el juez? pq es lo q parece.

#18 botifler1914, Waterpus, 29/10/2019 - 10:56

Les pueden caer 3.600 euros de multa....
Ojalá.

#17 Toni, Tabània, 29/10/2019 - 09:00

Autoinculparse de un delito no cometido también está tipificado como delito. Espero que la Justicia haga su trabajo y les condene por falso testimonio. Esto ya recuerda a esos ciudadanos que defendían a capa y espada a Jesús Gil...