Publicitat
Política · 24 de Juny de 2009. 19:34h.

Nou aval judicial valencià a la unitat del català

Una sentència del Tribunal Superior de València equipara el català i el valencià

Nou aval judicial valencià a la unitat del català

Cartell en defensa de la llengua valenciana

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha avalat un altre cop la unitat del català. El tribunal ha dictat una sentència que ratifica la validesa de la titulació de Filologia Catalana per a eximir de les proves de coneixement del valencià en les oposicions docents. La resolució critica, a més, la "manifesta temeritat" de la conselleria d'Educació al no complir les sentencies -una quinzena- emeses sobre aquesta qüestió en el mateix sentit.

El TSJCV ha estimat el recurs interposat per la federació d'ensenyament de Comissions Obreres al País Valencià contra les ordres de 24 d'abril del 2007 de la conselleria d'Educació per les quals es convocaven oposicions al cos de mestres, en el sentit que es demandava que es ratifiqués que les titulacions de català han de ser tingudes en compte com acreditacions que eximeixen de l'examen de valencià eliminatori i previ al procés selectiu o oposicions.

La resolució reitera els arguments esgrimits en sentències anteriors, incloses les del Tribunal Constitucional, que determinen que "s'ha de concloure que no existeix raó jurídica que permeti sostenir que la titulació en Filologia Catalana no constitueixi titulació suficient", ja que amb aquest títol s'avala "sobradament el coneixement de la llengua d'aquesta Comunitat, anomenada oficialment valenciana en el seu Estatut d'autonomia i, en l'àmbit acadèmic, catalana".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Pere, València, 27/06/2009 - 08:08

A València, amb dir-te que mana el PP està tot explicat, el PP amb el seu habitual folklore antivalencià, en un règim corrupte quasi-feudal i la gent està encantada i molts comentaris ?i molts comentaris així ho proven. És un poble de vassalls.

#10 Pere, València, 27/06/2009 - 08:05

Avui el valencià és un cas perdut. És un poble covard i dòcil que no només vendria la seva llengua, la seva història i seu cultura sinó al seu propi pare si es presenta l'ocasió.

#9 Pere, València, 27/06/2009 - 08:03

Els valencians, des de de la rebel·lió de les Germanies, no som ningú. Els castellans ens han donat tantes llets que l\'únic indici de rebel·lia el reservem per a les Falles.

#8 Pere, València, 27/06/2009 - 08:00

A València no tots som pancastellanistes. Jo, com molts d'altres, no veig quina és la diferència entre el català i el valencià però sí que veig quina és la diferència entre un valencià i un català.

#7 Francesc, Barcelona, 26/06/2009 - 15:21

El nom de la llengua ha desr català/valencià. Els nostres països s'han de dir països del català/valencià. Voleu ser castellans ara que sabem que us han robat el Quixot i el LLàtzer escrits en valencià? I la dignitat?