Política · 10 de Març de 2016. 18:24h.

Nova divisió a Junts pel Sí

ERC vota a favor de derogar la reforma laboral i CDC s’absté després d’haver-hi votat a favor a Madrid

Nova divisió a Junts pel Sí

Carles Puigdemont i Oriol Junqueras en una imatge d'arxiu

Junts pel Sí ha votat diferent en una resolució del ple monogràfic sobre pobresa que s’ha celebrat aquest dimecres i dijous al Parlament. Concretament, en les resolucions de Catalunya Sí que es Pot i la CUP que demanaven la derogació de la reforma laboral i on els diputats de Junts pel Sí tenien llibertat de vot.

Així doncs, ERC ha votat a favor de la proposta de CSQP, mentre que Convergència s’hi ha abstingut, tot i que al Congrés els seus diputats van donar suport a la reforma laboral de Mariano Rajoy.

La resolució, en tot cas, ha tirat endavant amb 64 vots a favor (ERC, PSC, CSQP i CUP), 12 en contra (PP) i 57 abstencions (CDC i Ciutadans). D’aquesta manera, el Parlament s’ha posicionat en contra de la reforma laboral del Govern espanyol i insta la Generalitat a exigir la seva derogació.  

El text també demana al govern espanyol que recuperi el nivell de protecció social existent fins al juny del 2012 i, sobretot, la cobertura de persones més grans de 45 anys.

En un altre punt, es demana "plantejar al Govern de l'Estat la recuperació de la figura de l'autorització administrativa prèvia per part de l'autoritat laboral en els supòsits de suspensió o rescissió col·lectiva de contractes per raons econòmiques, tecnològiques, productives i organitzatives".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#9 Hector, Bcn, 11/03/2016 - 13:31

Cuando pactaron decian los que no les votaban: los comunistas ahora con los capitalistas, o los capitalistas ahora con los comunistas, en plan uno cedia para el otro. Ahora se demuestra que NO, que solo estan juntos por un interes comun y fuera.Y tambien os molesta?O una cosa o la otra, irracionales

#8 AlexB, Vic , 11/03/2016 - 00:55

Dos frikis y un destino, Itaca.

#7 karmelo, barcelona, 10/03/2016 - 21:34

madre mía que equipo ... viva valle -inclán y su esperpento

#6 nedland, Roses, 10/03/2016 - 20:07

CDC vota a Madrid a favor i aqui s absté....deuen ser coses de la desconnexio...i encara els creieu

#6.1 Hector, Bcn, 11/03/2016 - 13:31

Son negociacions dels pactes realitzants. Aqui han pactat per fer govern, alla?

#5 Jordi B., L'H, 10/03/2016 - 19:59

La RL és un pas enrera de 40 anys pel que fa als drets dels treballadors i no entenc que C's i CDC s'abstinguin, ni que PSC voti a favor de derogar-la però en el pacte amb C's no hi figuri.
L'abstenció m'agradaria saber com interpretar-la...no els importa o no ho saben o no es mullen??

#5.1 Hector, Bcn, 11/03/2016 - 13:33

Que no ho entens? Son partits que es beneficien de putejar als treballadors, com no has de entendreho? La dreta vol "enriquirse" a costa dels pobres, l'esquerra vol qie tots "s'enrriqueixin" de tots, i TOTS son TOTS. Hi ha una petita diferencia. Com no pots entendre el seu vot?