Publicitat
Política · 19 de Setembre de 2019. 21:15h.

Nova esquerda al Govern

ERC critica els Mossos per un desnonament a Sants

Nova esquerda al Govern

L'actuació policial dels Mossos d'Esquadra contra un grup de persones que intentaven evitar un desnonament ha originat una nova esquerda al Govern. El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián i el diputat republicà al Parlament Ruben Wagensberg han demanat explicacions als màxims responsables per una càrrega policial dels Mossos en un desnonament al barri de Sants de Barcelona, que han considerat "una vergonya".

El diputat d'Esquerra al Parlament Ruben Wagensberg ha condemnat "la repressió i la violència dels Mossos" i ha assegurat que "és del tot inassumible no votar a favor de la compareixença al Parlament del màxim responsable" en una piulada al seu compte de twitter.

"Autèntica vergonya i condemna a la repressió i la violència dels Mossos contra aquelles que defensen els drets més fonamentals, com l'habitatge digne. De la mateixa manera és del tot inassumible no votar a favor de la compareixença al Parlament del màxim responsable" ha escrit a la xarxa social.

30681-piulada1.jpg

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha afirmat que s'han de demanar explicacions davant d'aquesta actuació policial a través d'una piulada. "Quina vergonya. La lleialtat a un govern també és exigir explicacions davant d'això. I hem d'exigir-les" ha escrit, adjuntant les imatges de l'actuació policial.

89362-piulada2.jpg

Agents dels Mossos d'Esquadra han carregat aquest dijous al matí contra algunes de les persones que havien aconseguit aturar el desnonament a una dona i els seus dos fills al barri de Sants de Barcelona. Les imatges de la càrrega han circulat ràpidament per internet i han provocat fortes crítiques a les xarxes socials.

El Departament d'Interior ha emès un comunicat en el qual apunta que "les intervencions de la policia s'han de realitzar d'acord amb els criteris de congruència, oportunitat i proporcionalitat" i que "la PG-ME garanteix l'adequat funcionament dels seus serveis mitjançant procediments normalitzats de treball, l'aplicació dels quals és constantment auditada i establint els sistemes de control i millora oportuns".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#7 A., Barcelona, 20/09/2019 - 10:12

Ja estan en campanya. Ara han d'anar de progres i distanciar-se de convergència

#6 Toni, Tabània, 20/09/2019 - 09:54

Y ahora se dan cuenta que están gobernando con la derecha catalana?

#5 FERRANOT, BARCELONA, 20/09/2019 - 09:42

O sea: ocupan un inmueble que no es de su propiedad; les instan a marcharse, no hacen caso, reaccionan con violencia cuando los vienen a desalojar y, la culpa, es de la policía. El nivel de dogmatismo de la izquierda catalana llega a límites de paroxismo. Pero lo bueno es que, encima, ¡¡ les siguen votando !!!: ¿Adónde vas Cataluña?

#5.1 Robert, SQV, 20/09/2019 - 13:47

Tant de bo això fos només una cosa de "l'esquerra catalana", almenys tindríem la possibilitat de marxar a una altra regió, però malauradament aquesta "progretitis" és una malaltia ja estesa per tot Espanya.

#4 Pregunto yo, Tarragona, 20/09/2019 - 06:51

¿Cuando pasó esto ? Hay que cambiar el nombre de plazas y calles con el día que pasaron esos hechos.

#4.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 20/09/2019 - 23:01

Totalmente de acuerdo. Los miles de heridos que se han producido en esta carga se lo merecen

#3 Cajonacona, Barcelona, 20/09/2019 - 01:11

Uy que finos que son los manifestantes de ahora. Una de las consecuencias del proces es la falta de respeto a la policia. Tienen que aguantar mientras cuatro niñatos ricos y mal criados hacen lo que quieren sin respetar nada. Tenian que haber conocido a los grises. Eso si que eran hostias como panes y sin derecho a queja. Lo que os habeis perdido