Publicitat
Política · 20 de Desembre de 2020. 12:24h.

Nova soca més agressiva del virus

Un expert adverteix que pot estar corrent "per tot Europa"

Nova soca més agressiva del virus

Una nova soca del virus Covid-19 pot estar circulant "per tot Europa", ha advertit el catedràtic de Farmacoepidemiologia de la Universitat d'Oxford Prieto-Alhambra aquest diumenge en una entrevista a Rac1. El catedràtic ha alertat que "perfectíssimament pot estar corrent per tot Europa la nova soca, apostaria que és així" ha dit l'expert sobre la nova soca del patogen.

El Regne Unit ja va detectar aquesta setmana una nova soca de Covid-19, una variant més agressiva que s'estava propagant més ràpidament que el patogen original, fet que ha obligat el país a incrementar les restriccions a les portes de les festes de Nadal.

Prieto-Alhambra ha insistit en el fet que "per aconseguir la immunitat la vacunació és mil vegades més segura que tenir la infecció" i, en aquest sentit, ha considerat que la vacuna d'Oxford "és la que ho canviarà tot, perquè és fàcil de moure i conservar i és la que farà que arribi a tothom".

L'expert també s'ha mostrat esperançat en que les vacunes tindran un efecte implacable contra la pandèmia assegurant que "d'aquí a mig any ens haurem desfet del virus" i ha pronosticat que "d'aquí a un mes i mig hauríem de tenir la capacitat de reduir el nombre d'hospitalitzacions i morts".

Sobre la situació epidemiològica a Catalunya el catedràtic ha lamentat que "tenir una R d'1,5 són molt males notícies" i ha afirmat que "no és el millor moment per pensar en celebracions de Nadal i barrejar famílies".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#1 Josep Miquel, Barcelona, 20/12/2020 - 14:03

La cepa inglesa nos va a general una tercera ola terrible...

#1.1 pepe, andorra, 20/12/2020 - 15:03

a ver si lo entiendo, en la gripe española la tasa de contagio era del 10 por mil, es decir del 1 por ciento, mientras q estas cifras son por 100000, es decir 0.00321 por ciento es algo malisimo....lo siento, lo único q veo es una gripe muy agresiva, magnificada por la propaganda al estilo del incendio del reichstag.

#1.2 pepe, andorra, 20/12/2020 - 15:05

si realmente fuera cierto todo el alarmismo de la propaganda con el animo de infundir miedo en el mundo occidental, debería haber muchísimos mas fallecidos e ingresados en los hospitales, lugares q no son de fiar para mi pq ahí están los doctores montes del regimen con el animo de pinchar la burbuja de la deuda machando pensionistas.