Publicitat

Sectors mediàtic propers a CiU proposen convocar-les "per obtenir una majoria folgada"

Noves eleccions?

Captura d'imatge de l'article

El periodista Francesc-Marc Álvaro -considerat proper a CiU- considera que el Govern d'Artur Mas té "dos camins: resistir o nous comicis que atorguin a Mas la força que ara no té". Entre d'altres opcions, considera que una seria la de "convocar noves eleccions a Catalunya per obtenir una majoria folgada que permeti un Govern més fort per mantenir un torcebraç amb Madrid".

En un article a La Vanguardia, el periodista considera que "la voluntat del Govern de Mariano Rajoy de controlar per llei l’endeutament autonòmic, anunciada pel ministre Luis de Guindos a les pàgines del Financial Times, només pot sorprendre qui no hagi entès que el gran projecte de la nova dreta espanyola és retornar a l’any 1978 per reescriure aquells capítols del sistema més incòmodes en un sentit recentralitzador".

"Davant d’això, què pot fer el Govern que presideix Artur Mas?", es pregunta Francesc-Marc Álvaro. "Opció a: anar fent, enmig de l’asfíxia financera, queixar-se amargament i esperar que, d’aquí uns mesos, Rajoy ofereixi més diners per sortir del clot a canvi que CIU aparqui definitivament la reclamació del nou pacte fiscal. Opció b: crear un front unitari de mínims amb el PSC, ERC i ICV per intentar mobilitzar la ciutadania en defensa de l’autonomia financera i d’un nou pacte fiscal. Opció c: convocar noves eleccions a Catalunya per obtenir una majoria folgada que permeti un Govern més fort per mantenir un torcebraç amb Madrid".

"La més improbable de totes -segons la seva opinió- és la segona, perquè no sembla que els socialistes vulguin assumir el paper de socis preferents, tot i les bones paraules de Pere Navarro en el sentit d’explorar “un acord estratègic de país”.

El periodista, sobre la darrera proposta, veu "evident que, en plena crisi, el ciutadà no està ansiós per tornar a les urnes, però fer política és saber explicar els motius de cada acte. En contra de CIU hi ha el malestar per les retallades i a favor hi ha el bon lideratge de Mas, l’únic polític català que dóna la cara i parla clar".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 Gerard, Barna, 09/01/2012 - 20:40

Si es torna a fer passar pel tràngol de les eleccions (que per cert també costen diners) a la població que sigui amb un full de ruta per plantar cara al govern de Madrid i a l'estat, que no pot ser altre que la sobirania plena. Per seguir suplicant no cal, seria un cop mortal al país.

#10 Pep, Sabadell, 09/01/2012 - 19:45

Desprès de rebaixar-me el sou, segur que NO votare CiU.

#10.1 Saprissa, Sants, 10/01/2012 - 06:26

pssssss, no diguis això pep, q això està ple de gent ben estant i votants de CiU

#9 Salva Roof, Barcelona, 09/01/2012 - 18:40

Fer felacions amb la boca torta és el summum del plaer.

#8 ivan el terrible, sant cugat del vallés, 09/01/2012 - 18:09

Hi ha una altra opció, la bona:que els parlamentaris catalans assumeixin la plena sobirania que rau en el poble català, promoguin un debat lliure i obert i votin una resolució d'independència, per ser sotmesa a posterior referèndum d'aprobació.En definitiva, que siguin valens i actuïn en conseqüècia

#8.1 Gerard, Barna, 09/01/2012 - 20:42

La historia els empeny i els ho posa en safata, pero estan tan acomodats que ni se n'assabenten.

#7 Eduardo González Palomar , Manlleu, 09/01/2012 - 18:08

¡Parece que hay quien siente debilidad por CiU hasta el extremo de creer que de celebrarse nuevas elecciones en Catalunya la federación nacionalista entraría por la puerta grande del Parlament!