Publicitat
Política · 3 de Març de 2020. 16:35h.

Nuet no s’escapa

L’exlíder d’EUiA serà jutjat al Suprem després de passar-se a ERC

Nuet no s’escapa

Entrevista a Joan Josep Nuet el 20 de març del 2019

L’actual diputat d’ERC al Congrés, Joan Josep Nuet, serà jutjat pel Tribunal Suprem per un presumpte delicte de desobediència per haver estat un dels membres de la mesa del Parlament que va acceptar a tràmit les lleis de desconnexió i la declaració unilateral d’independència. L’exlíder d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) no es deslliura de l’acusació, malgrat haver abandonat la formació per integrar-se a ERC i esdevenir diputat al Congrés.

Nuet va deixar la coordinació general d’EUiA a principis de juny del 2019 -després de set anys en el càrrec- i també es va desvincular dels Comuns per formar part de la candidatura dels republicans en les eleccions generals del 28 d’abril i 10 de novembre del 2019. Abans des deslligar-se de la coalició morada, tanmateix, va assegurar el 20 de març de 2020 en una entrevista a ‘Cuarto Poder’ que “continuo sent un federalista convençut, dels de Pi i Margall”.

L’ara representat d’ERC va ocupar en els dos comicis el número quatre de la llista per Barcelona i va sortir escollit en totes dues votacions. Això el va convertir en aforat i va obligar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a suspendre el seu judici i elevar-lo al Suprem.

Joan Josep Nuet, per tant, afrontarà un judici al Tribunal Suprem per un delicte “continuat de desobediència” per haver votat com a secretari tercer de la Mesa del Parlament a favor de la tramitació de les lleis de desconnexió i la DUI, malgrat les notificacions i advertències del Tribunal Constitucional.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat