Publicitat
Política · 9 d'Abril de 2021. 14:52h.

Nuet sabia el que feia

El Suprem declara provat la "desobediència conscient i reiterada"

Nuet sabia el que feia

El Tribunal Suprem ha condemnat al diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Joan Josep Nuet a vuit mesos d'inhabilitació per a càrrec públic d'àmbit estatal per un delicte de desobediència greu que, segons els magistrats va ser "conscient i reiterada" perquè "o acatava o desobeïa, no tenia una altra alternativa, i va optar per desobeir".

La Sala Segona exposa en la seva sentència que "en la reunió del 6 setembre 2017, quan la Mesa havia de qualificar i admetre o inadmetre, a tràmit la llei de referèndum, l'acusat era plenament conscient que la proposició del referèndum d'autodeterminació contrariava obertament la Constitució i les resolucions, provisions, actuacions i sentències del Tribunal Constitucional, que havien disposat el deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposés una actuació contrària als mandats emanats del Tribunal, i d'això havien estat advertits els membres de la Mesa pel Lletrat Major i el Secretari General del Parlament. No obstant això, va votar a favor de la seva admissió a tràmit".

"Les actes -subratlla- de la Mesa del Parlament expressen el vot favorable de l'acusat a la tramitació de l'esmentada llei, així com la negativa a les reconsideracions, successivament plantejades pels grups parlamentaris que s'oposaven a la seva tramitació".

També remarca que "hem declarat provat el coneixement de l'acusat sobre l'obligació d'actuar generada per la decisió del Tribunal Constitucional (va ser àmpliament informat del deure d'actuar en el sentit requerit i així se li havia notificat)" i afegeix que "a més consta el fet d'incomplir, revelat per manifestacions explícites del seu vot, tant en admetre a tràmit la proposició de llei, obertament contrària a la Constitució i a les Sentències que havien anul·lat els pronunciaments que el Tribunal havia suspès i havia anul·lat, com en rebutjar les pretensions de reconsideració, que es van plantejar a la Mesa".

El Suprem recorda que "en la data de la reunió de la Mesa, el Tribunal havia comunicat i advertit la naturalesa inconstitucional de determinades actuacions parlamentàries del Parlament de Catalunya i el deure d'actuar en compliment de les Sentències dictades per a no prosseguir en la inconstitucionalitat declarada".

"La desobediència va ser, conscient, reiterada en el vot d'admissió a tràmit i en les negatives a la reconsideració i l'acusat no podia plantejar, com sí que ho va fer en altres ocasions a les quals ens referirem, alternatives al compliment del que es disposa en les resolucions del Tribunal Constitucional. O acatava o desobeïa, no tenia una altra alternativa, i va optar per desobeir", conclou.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 09/04/2021 - 22:12

Espero que se le inhabilite de por vida si tras los 8 meses vuelve a la política y sigue por ese camino,por no ser capaz de ser referente democrático.Conociendo la historia de su partido,no me extraña que lleguen a posiciones de poder y hagan demagogia,no son confiables.Peor aún,considero al nacionalcatalanismo actual de la misma catadura.

#6 Marcial, Santa Coloma, 09/04/2021 - 21:37

Claro que lo sabía, pague y calle! no de la brasa, haga el favor.

#5 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 09/04/2021 - 16:10

Aixo no es res.

Recordeu que els 9 membres de la nostrada familia reial (pare, mare i els seus 7 laboriosos vastagos y vastagas) estan imputats per set delictes fiscales, set de blanqueig, dos de cohecho, trafic de influencies, falsedat en document mercantil, prevaricacio, malversacio i organitzacio criminal.

Ni els Jodorovich, oiga.

#5.1 Borja Prado, Sant Cugat, 09/04/2021 - 18:53

Cada cual tiene la famiglia que se merece

#4 Tabarnés puro, Barcino, 09/04/2021 - 15:28

"El desconocimiento de la norma no exime de su cumplimiento". Pero es que todos estos zopencos estaban más que advertidos e informados.
Ahora que cante "A dalt de la muntanya anava un pastoret, Nuet, Nuet, ... "
Pues eso.

#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 09/04/2021 - 15:11

Tan feliços que viviem tots a la monarquia africana de Pujol, sense Guardia Sivil ni jutges tafaners, amb una oposicio que hagues fet envermellir d´enveja al de la Lusesita de El Pardo i de les pedres em feiem Dolces Gabbana i Jaguars i mireu com hem acabat i tot per estirar mes el braç que la maniga

Tan be que anavem

#2.1 Borja Prada, Sant Cugat, 09/04/2021 - 18:52

Si y con Mr. X repartiendo cal viva a diestro y siniestro, con los GAL en plan The Equalizer, inaugurando la cja B del PPodrido, etc etc