Publicitat
Política · 3 de Desembre de 2019. 10:40h.

Numeret d'ERC a Madrid

La diputada Marta Rosique cita Junqueras i altres presos

La diputada d'ERC Marta Rosique, que exerceix de secretària a la Mesa d'Edat que dirigeix la sessió constitutiva de Congrés, s'ha saltat les regles i ha nomenat dirigents independentistes presos abans de començar a llegir davant del Ple la relació de diputats electes, començant pel seu cap de files, Oriol Junqueras.

També ha nomenat Joaquim Forn, Jordi Turull i Jordi Sánchez, tots ells condemnats pel Tribunal Suprem. El president de la Mesa d'Edat, el veterà socialista Agustín Zamaron, ha cridat "a l'ordre" a la diputada independentista.

Zamarrón ha volgut explicar la seva actuació: "El motiu de la meva crida a l'ordre té la seva raó en que els noms pronunciats no corresponen a diputats electes. Oblidem-nos d'aquest temps de núvols passatgeres".

La primera votació per elegir la presidència del Congrés no ha donat majoria absoluta a ningú i s'han comptabilitzat 28 vots nuls, com els dels diputats d'ERC i els de JxCat, que han escrit la paraula "Llibertat".

Una resposta semblant és la que han donat els representants de la CUP. La diputada Mireia Vehí ha fet un missatge a Twitter mostrant com ella ha escrit "Amnistia i autodeterminació" i agraint a Rosique que anomenés el quatre presos que van ser elegits diputats el 28A.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 Sergi Sergio, Barcelona, 03/12/2019 - 17:24

Banda de ninis y parasitos con sus camisetas de siempre haciendo el clasico numerito en el Congreso para tener su minuto de gloria en su parroquia sectaria.

#20 El Sifoner, Castelló, 03/12/2019 - 15:43

Todos estos numeritos para denunciar no se que ante el mundo y no se dan cuanta que con ello lo único que hacen es demostrar mas si cabe, que España es una nación con democracia plena, pues a unos ciudadanos que quieren destruir el estado y el sistema, les permite presentarse y salir elegidos en unas elecciones y hacer proclamas en el parlamento

#19 atl,lota, PINEDA, 03/12/2019 - 15:40

Que entens per LLIBERTAT nena??? Estudia historia i potser sabràs quedar millor. Tu i tots els de la teva mena, que voleu VIURE DE LA POLITICA, Res més voleu.

#18 Sid, Bcn, 03/12/2019 - 15:19

El presiden molt mes tolerant q el Torrent de la Ciutadella.

#17 no soy nadie, barcelona, 03/12/2019 - 14:18

Lamentable, y con el voto fiel y sin atisbo de autocrítica, vamos a pasar mucha verguenza ajena. Lo peor es que cobren por estos numeritos. Niñatos que no han trabajado en su vida.