Publicitat
Política · 29 de Novembre de 2008. 15:11h.

O Estatut o referèndum

Sobiranistes aposten pel dret a decidir si hi ha retallada

O Estatut o referèndum

Una manifestació de la PDD

La Plataforma pel Dret a Decidir (PDD) i la Plataforma Sobirania i Progrés (PSP) exigeixen als polítics catalans una actitud contundent si el Tribunal Constitucional retalla l'Estatut català. En concret, demanen la realització d'un nou referèndum sobre el text que surti del Constitucional.

L’abril de 2007, la PDD i la PSP van iniciar la campanya Decideixo Decidir, amb el propòsit d’emplaçar els parlamentaris catalans a "recuperar per al poble català el poder d’ expressar-se i decidir en referèndum popular sobre tot allò que és fonamental per a la vida col·lectiva del país". Un equip de voluntaris va anar recollint signatures dels ciutadans perquè l'estat transfereixi al Parlament la capacitat de convocar referèndums, tal com preveu l'article 150.2 de la Constitució espanyola.

Aquest dissabte, segons informa el diari Avui, un any i mig després, més de 50.000 persones han participat a la campanya, i de manera simbòlica, perquè el registre del Parlament estava tancat, s'ha fet el lliurament de les signatures davant la cambra catalana. "Aquestes signatures certifiquen que volem decidir per nosaltres mateixos, sense la llosa i la imposició que representa la Constitució espanyola, la qual ens impedeix un dret essencialment democràtic com és el dret i la llibertat de convocar referèndums", han dit els organitzadors en el discurs d'agraïment als voluntaris de la campanya.

Els voluntaris han fet una crida als polítics catalans perquè aprofitin l'oportunitat de fer un acte de sobirania davant la previsible retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional i que convoquin un referèndum. "Si el poble va votar un Estatut i ara en serà un altre, ha de ser consultat de nou. I ho ha expressat clarament un polític que no és sobiranista, l'expresident Pasqual Maragall", ha recordat Elisenda Paluzie, de la Plataforma Sobirania i Progrés.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Hug, Begur, 01/12/2008 - 01:01

Sulfuro, please go to ABC web site and try to write there in catalan. You will see what happens. Why do you use your dirty spanish language in a catalan web site?

#12 sulfuro sulfuro, Barcelona, 30/11/2008 - 23:36

Hig(Begur). Ya puedes ir tratando de coger tu pedazo de independencia.
Es cuestión de fé ...y paciencia.
Para endulzar la espera añádele azucar al café estatutario,.
A mi lo del Estatut más que descafeinado me parece un carajillo subido a la cabeza

#11 Hug, Begur, 30/11/2008 - 22:03

La independencia no es dona. Es pren. L´Estatut descaifeinat es acceptable per Espanya, el problema es que no el cumpliran.

#10 ANTIENCAXISTA, Sabadell, 30/11/2008 - 09:47

Ni Estatut ni referèndum, ja n'hi prou de perdre el temps!. Sols val la Indepedència

#9 VOLEM LA INDEPENDENCIA ara aqusta nit, de salses a guardamar, 30/11/2008 - 02:11

ni estatut ni referendum, majoria al parlament de catalunya i independencia unilateral