Publicitat
Política · 2 de Desembre de 2011. 14:04h.

O expresident o senador

Montilla conserva la seva oficina que costa 500.000 euros anuals

O expresident o senador

Montilla

L'expresident de la Generalitat, José Montilla, mantindrà la seva oficina d'expresident de la Generalitat a l'Avinguda Diagonal malgrat ser senador. Aquesta oficina, sufragada amb fons públics, pot arribar a representar una despesa de 500.000 euros, atès que consta de treballadors, xofer i seguretat personal.

D'altra banda, Montilla renuncia al sou d'expresident, segons ha anunciat aquest divendres. Com a màxim mandatari de la Generalitat, li pertoca cobrar el 80% del sou de president -115.224 euros- durant la meitat dels anys de mandat. A més té dret a percebre el 60% del sou quan assoleixi l'edat de jubilació, que són 86.418 euros, però no es permet cobrar dos sous públics.

Com a senador, Montilla tindria una assignació general de 2.800 euros al mes, a la que s'hi han de sumar diferents complements i dietes. L'expresident tindria els viatges pagats, així com una targeta per taxis de 3.000 euros anuals.

També cobraria una indemnització de 1.800 euros exents de tributació. Les dietes serien de 150 euros al dia a l'estranger o 120 euros a Espanya. Els senadors també tenen complements mensuals per raó de càrrec.

L'expresident de la Generalitat ha indicat que "no em retiraré mai de representar a Catalunya, als catalans i catalanes i de defensar els seus interessos des de la figura institucional d’expresident i, també, des de qualsevol plataforma o espai públic que permeti a una persona como jo, en la seva plenitud encara, continuar fent una tasca útil i pedagògica al servei de Catalunya".

"Per explicar-nos, per dialogar i per construir espais de respecte i col·laboració comuns amb la resta de pobles d’Espanya. I crec, sincerament, que puc aportar molt encara en aquesta inajornable tasca", ha remarcat.

El primer secretari del PSC ha reconegut que "sóc conscient que la meva designació ha sorprès a amplis sectors de l’opinió pública. He escoltat i rebut opinions diverses sobre aquest fet. Sé que el pes de la història, diverses circumstàncies personals i polítiques dels meus antecessors, i una determinada interpretació sobre com exercir la nostra tradició institucional, ha impedit que, fins ara, un expresident sigui nomenat o escollit senador".

Amb tot, ha afegit que "també penso que hem d’anar normalitzant el fet que els nostres expresidents, a més de d’exercir com a tals, puguin continuar contribuint a la vida política i a la societat catalana amb noves funcions i responsabilitats. I representar al Parlament de Catalunya, i a la Generalitat de Catalunya, a la cambra de representació territorial és una gran oportunitat de servei".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#16 Dani, Mediona, 06/12/2011 - 22:55

Aquest individu el qual haurem de recordar sempre com un dels presidents de la Generalitat ( quina vergonya!!!), ha demostrat que anteposa les seves aspiracions personals a les del nostre país. I que ningú oblidi els 50.000 càrrecs que té la seva dona com a assessora d'importants empreses privades.

#15 angel, cardedeu, 03/12/2011 - 23:59

i els que cobren poc, que es morin de gana. patètic montilla ca...........

#15.1 Manel Xic, Les penelles (La Noguera), 04/12/2011 - 10:26

ha arribat on ha arribat, fins i tot al Senat, gràcies al suport d'ERc. REcordem-ho sempre...¡¡¡¡

#14 joan, manresa, 03/12/2011 - 17:02

El Casal,16,55h.--¡¡ Lluny de la roba..!!Ell ya ha decidit,Espanya,en el fons,sempre a pensat axís,només cal recordar la seva manera de pensar." Catalunya i els catalans només tenen un problema,sempre els surt la seva identitat".Ell mai va entendre axó,ni va volguer.,Ai ERC,ERC.Fora la oficin

#13 Ex votant d'ERC, L'Estartit, 03/12/2011 - 16:43

A mi , aquest Sr. ni m'ha representat, ni em representa ni em representarà mai. És una llufa que ERC arrossegarà tota la vida.

#12 Xasi, Bcn, 03/12/2011 - 12:52

Patètic i vergonyós. Ha acabat de perdre el seu prestigi (si es que en tenia).