Publicitat
Política · 8 de Febrer de 2012. 16:23h.

O pacte fiscal o independència

Jordi Pujol considera que "haurà de ser l'opció" dels catalans si l'Estat espanyol no accepta un nou finançament

O pacte fiscal o independència

Jordi Pujol, en una imatge d'arxiu

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha afirmat que si el govern espanyol no accepta el pacte fiscal per a Catalunya, l'única opció que quedaria seria la independència.

En un editorial del Centre d'Estudis Jordi Pujol afirma que si malgrat els esforços del Govern per impulsar un "canvi radical" de finançament "l’Estat espanyol imposa la continuïtat del sistema actual –abans fins i tot d'entrar en el terreny pròpiament polític i identitari– la conclusió ja seria definitiva".

"Ja quedaria clar que el seu objectiu és fer que Catalunya no pugui construir una societat econòmicament i socialment de progrés, equitativa i integradora. Que no pugui impulsar un projecte de país i de societat viables. Per part de l’Estat espanyol la resposta a la disjuntiva 'residuals o independents' serà clara i definitiva: residuals", afegeix.

"Insignificants i marginals, amb un destí per a Catalunya: l’esborrament. I per tant, siguin quines siguin les dificultats, la independència haurà de ser l’opció de molts catalans. És a dir, de moltes persones que viuen i treballen a Catalunya", afirma.

"De fa generacions o de fa poc. I que per a ells Catalunya és el seu país, i dels seus fills i néts. Perquè per a tots i cadascun d’ells i dels seus fills i néts Catalunya deixarà de ser un país de promesa. Un país amb horitzó il·lusionat. L’horitzó s’anirà diluint. En tots els àmbits", considera Pujol.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#21 angel, CARDEDEU, 09/02/2012 - 22:14

INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA !!*!!

#20 Juanc, Barcelona, 09/02/2012 - 20:54

Los que trabajamos en la industria manufacturera vemos con recelo a una casta política que solo pretende vivir de nuestros impuestos. Han llegado a la incompetencia total y al empobrecimiento de Cataluña gracias a sus especulaciones múltiples que solo benefician a ellos. Sr. Pujol, mírese su sombra

#19 Francesc, Badalona, 09/02/2012 - 08:38

El que em porta a pensar que hi haurà un pacte fiscal, segur, que serà un nyap, i que l'explicaran com si fós el millor pacte de la història. Per això van deixar de dir-li 'concert economòmic'. Aquest últim no permet la ambigüetat ni la valoració partidista, o és o no és.

#18 ramon, barcelona-c, 08/02/2012 - 23:15

La situación puede llegar a ser tan asfixiante que la única salida real para muchos ciudadanos de Cataluña sea la independencia, incluso para aquellos pardillos que creian que los problemas de Cataluña podían afectar al vecino pero no a ellos.Y los catalanes de sentimiento tantos años perdidos incre

#17 albi, sabadell, 08/02/2012 - 22:26

Independència segur!!!
Millor la independència que seguir al pais que aconsegueix els titols esportius gràcies al dòping. Al pais del robatori impune, de l'atur infinit i de la misèria moral i material.

#17.1 para albi, vielha, 09/02/2012 - 18:14

...como al abuelo, tomate la pastillita, anda....que ll veras todo mejor