Publicitat
Política · 23 de Març de 2017. 22:39h.

O referèndum o eleccions

El Govern posa en marxa la maquinària electoral

O referèndum o eleccions

CarlesPuigdemont i Oriol Junqueras (foto: Miquel González)

El Govern ha tret a concurs públic l'adquisició de paperetes i sobres per als processos electorals que se celebrin durant els propers quatre anys. L'anunci s'ha publicat aquest dimarts al portal de licitacions de la Generalitat, amb segell del Departament de Governació, assegura que la prestació “té com a objecte la selecció de les empreses que podran subministrar el material electoral necessari per la celebració d'eleccions al Parlament de Catalunya”.

El contracte té un pressupost de 775.714 euros i es divideix en quatre lots: el primer, per als sobres electorals; el segon, per a les paperetes; el tercer, per als manuals d'instruccions per als membres de les meses electorals; i el quart, per als impresos electorals. Les empreses que vulguin presentar-se a aquesta licitació tenen de termini fins el 3 de maig.

Fonts del Departament de Governació han negat a e-noticies que la licitació estigui relacionada amb un possible avançament electoral, sinó que el Govern vol disposar amb antelació de “propostes de diferents empreses”. Han afegit que després del 27-S van constatar que “és millor demanar els pressupostos del material electoral amb temps”. La conselleria de Meritxell Borràs ha afirmat que la intenció “no és contractar els serveis ara mateix”.

Per altra banda, l'Executiu ha engegat una campanya a la premsa perquè els catalans que viuen a l'estranger s'inscriguin en un registre per tal que puguin participar. “Tens amics o familiars que viuen fora de Catalunya? Ja s'han inscrit al registre de catalans residents a l'exterior? Sumant-s'hi, podran tenir molts avantatges i fer sentir la seva veu. Fes-ho saber”, diu el cartell.

El PSC ha denunciat que l'objectiu de la campanya és fer propaganda a favor del referèndum secessionista. El portaveu adjunt dels socialistes al Parlament, Ferran Pedret, ha assegurat que “s'hi veu una de les respostes possibles en un referèndum sobre la secessió: 'sí' o 'no'”, alhora que ha remarcat que “algú s'ha encarregat de retallar el mapa de Catalunya i separar-lo del seu context”.

Campanya del Govern per als catalans a l'estranger (foto: TV3)

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 botifler1914, Sinitaca, 24/03/2017 - 12:13

Referendum o elecciones???
Nadie lo duda, elecciones.

#6 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 24/03/2017 - 11:32

Claaro, claaro... "No farem eleccions, es només per si de cas..." ¡Anda ya! La CUP ya ha firmado los presupuestos neoliberales y pronto se enterará de qué va la política de sus socios de govern, en unas elecciones autonómicas en las que van a desaparecer, por inocentes.

#5 Joant, Lérida, 24/03/2017 - 09:42

Iros todos odiosos y víctimistas cansinos de una vez

#4 Pep, Lleida, 24/03/2017 - 08:23

apart de les 2 opcions hauria d'haver una 3a opció

al Atur, tots els implicats en el "prusés" al atur per incompetents i per enganyar la gent tants anys

No ho contempleu això???

#4.1 Alejandro, Barcelona, 24/03/2017 - 08:58

# 4 No se irán al paro. Saben que los tienen bien adoctrinado y que van a seguir votándolos comentan los delitos que cometan.

#3 PepetCabrejat, Bcn, 24/03/2017 - 08:11

Jo viscy a l'estranger, pels pebrots que em registro a qualsevol dels seus xiringuitos!