Publicitat

El Govern, el Parlament, el TSJC i l'Oficina Antifrau van signar el 2012 una declaració contra la corrupció

Oasi català

Mas amb De Alfonso, durant la signatura de la declaració (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Artur Mas, el vicepresident primer del Parlament, Lluís M. Corominas, el president del TSJC, Miquel Ángel Gimeno, la fiscal en cap, Teresa Compte, i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, van signar el desembre del 2012 una declaració contra la corrupció. D’ençà d’aleshores CiU s’ha vist afectada pels casos Palau, ITV, Pujol, els Crespo. A més, CDC també té la seu embargada pel cas Palau.

Els poders executiu, legislatiu i judicial del país van adquirir “el compromís institucional de lluitar plegats contra la corrupció i el frau”. El document destaca que “Catalunya s’ha alineat amb el conjunt de països que han establert mecanismes i institucions de prevenció i control del frau”. 

Els signants es van comprometre a “seguir avançant pels camins de la transparència i el bon govern, amb el ferm propòsit d’aconseguir una societat millor” i a “emprar tots els mitjans i el poder al seu abast per promoure la integritat i combatre la corrupció i el frau en qualsevol àmbit”.

El president de la Generalitat, Artur Mas, va destacar que “Catalunya no és un país corrupte” tot i que ha lamentat que “no estiguem en màxims nivells d’honestedat i transparència” i ha considerat necessari prendre exemple dels països que, en aquest aspecte, “són millors que nosaltres”.

El director de l’OAC, Daniel de Alfonso, va manifestar que hi ha motius per sentir-se “orgullosos, optimistes i segurs” perquè “Catalunya posa el quilòmetre zero en la lluita contra el frau i la corrupció”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#6 puigbrètol, bnc, 09/08/2014 - 14:18

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjaaaajjjjjjja, em tronxo.....................................jjjjjjjjjjjjjjjjjjjaaa

#5 Pan con tomate y jamón del bueno, Corleone, 08/08/2014 - 19:49

Es Casa nostra o Cosa Nostra? Daniel de Alfonso es usted un sinvergüenza, vaya a reírse de su señor padre.

#4 La NOSTRA realitat, Barcelona, 08/08/2014 - 13:07

Les institucions catalanes, com les de la resta de l'Estat, han demostrat ser un autèntic FRAU DEMOCRÀTIC. Ningú amb dos dits de front pot entendre que això pugui millorar si no cedim tota la nostra sobirania a aquells que saben molt millor que nosaltres el que és una DEMOCRÀCIA. "Som i Serem Així"!

#3 Onofre, La Fullaca(Osona), 08/08/2014 - 12:05

El meu oncle LLuis,quan jo era nano ja em deïa que els millors defensors de la castitat eran els sifilítics.

#2 Protágoras, bcn, 08/08/2014 - 10:54

"Els signants es van comprometre a ?seguir avançant pels camins de la transparència i el bon govern"?

"Catalunya s'ha alineat amb el conjunt de països que han establert mecanismes i institucions d prevenció i control del frau?

"hi ha motius per sentir-se orgullosos"?

Manda huevos los estelados