Política · 14 de Maig de 2017. 14:47h.

Obiols afirma que la independència “és inviable”

L’exlíder del PSC denuncia “gent que enganya” amb el procés

Obiols afirma que la independència “és inviable”

L’exlíder del PSC, Raimon Obiols, en una entrevista al Diari de Girona, afirma que “jo no soc independentista, soc antidependentista”. “La confrontació tindria unes conseqüències tan extraordinàriament tràgiques que és millor apostar clarament per l'amistat, la solidaritat i la fraternitat, encara que et diguin utòpic”, assenyala.

“Somiar l'any 2017 amb una independència de Catalunya, un estat amb el seu exèrcit, la seva diplomàcia, la seva administració, etc., és somiar truites”, considera. Preguntat sobre si hi haurà referèndum al setembre, contesta que “a mi em fa l'efecte que no, però ja ho veurem”.

“A Catalunya es parla molt sovint del procés, quan la realitat mostra que n'hi ha dos. Un és el procés de molta gent que està incòmoda en les seves relacions amb l'Estat espanyol, que s'ha sentit agredida per les sentències del TC, i aquest és un procés que compta amb la meva simpatia i el meu suport, i que en bona mesura és admirable”, apunta.

“Però hi ha un segon procés, que és el d'instrumentalització política d'això, encapçalat per gent que o s'enganya, o enganya. És gent que s'enganya pensant que l'horitzó de la independència és a la cantonada, o és gent que enganya aixecant la bandera de la independència, sabent perfectament que és una idea inviable”, remarca.

13 Comentaris

Publicitat
#13 Rafa, Barcelona, 16/05/2017 - 12:53

La confrontació tindria unes conseqüències molt més tràgiques per a Espanya que no pas per a Catalunya. La "amistat, solidaritat i fraternitat" fa molt de temps que no és recíproca i no es basa en el "amoquina y calla".

#12 mbo, bcn, 15/05/2017 - 20:15

otra momia saliendo de su sarcófago para impartir "sabiduría" entre los mortales. Cuando saldrá el excelso Clos ?
Ni caso. El voto de Obiols no vale ni más ni menos que el de cualquer catalán.

#10 Marta de Sabadell, Sabadell, 15/05/2017 - 18:02

El gran engany és creure en us sociata , hahaha.

Visca Catalunya lliure !!!

#9 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 15/05/2017 - 16:25

Es que los "processaires" no pueden decir a sus acólitos "Se ha acabado. Nos equivocamos". Les lincharían. Han de preparar su plan B para seguir chupando y decir "No éramos independentistas. Solo defendíamos el derecho de Cataluña a ser escuchada".

#8 el último que cierre, Canovejas, 15/05/2017 - 13:24

Raimon, se agradece tu aportación de sentido común, pero es que, a esa gente que engaña ó se autoengañan, les quitas la cadena de mantras con los que llevan "alimentándose" los últimos años y ¿sabes que pasa...? SE QUEDAN EN NADA.