Publicitat
Política · 1 de Desembre de 2010. 14:14h.

Obiols parla de "derrota inapel·lable"

L'eurodiputat socialista també admet "gols en pròpia porteria"

Obiols parla de "derrota inapel·lable"

Obiols, amb Montilla i Maragall, en una imatge d'arxiu

Raimon Obiols, exprimer secretari del PSC i fundador de Nou Cicle, ha dit que "el PSC ha estat derrotat de manera inapel·lable. Algunes de les causes dels resultats estaven cantades". "La greu crisi econòmica ha mossegat durament en els sectors més febles, en sectors de vot socialista". "A la vegada, -ha continuat Obiols- la sentència del Constitucional mutilant l’Estatut pactat a les Corts Generals i referendat pels catalans, amenaça amb revertir el pacte constitucional de 1978, i ha creat desafecció i desconfiança sobre les possibilitats d’avançar vers un marc de plurinacionalitat de l’Estat".

En l'anàlisi dels resultats, Obiols assenyala que  "només calia afegir a tot plegat la forta ofensiva de la antipolítica, i la progressiva deriva mediàtica cap a la 'informació de mercat' i el conreu de l’escàndol". "No diguem si, a més, es produïen gols en pròpia porteria", ha afegit, referint-se a les dissensions en el tripartit.

Obiols ha dit que "en aquestes eleccions el PSC s’ha trobat embarcat en una impossible batalla contra els elements. Però limitar-se a constatar-ho seria com escamotejar els errors, que evidentment hi han estat. Caldrà revisar curosament el trajecte seguit, valorar els seus efectes i determinar els canvis necessaris".

"Ara, el PSC ha de vetllar contra tot intent de desmuntatge dels serveis públics de la Generalitat, ha de promoure acords estratègics, al Parlament i en la societat, per donar respostes a la crisi econòmica i a la causa comuna de l’autogovern de  Catalunya, i ha de ser garant fonamental de la unitat civil del poble de Catalunya. Ha de reforçar la seva ambició de centralitat i de representació genuïna de la pluralitat social de Catalunya, dels sectors més dinàmics i dels més febles".

"Quedarà en el record de Catalunya - ha continuat- la dignitat i el rigor amb què el president Montilla ha exercit la Presidència de la Generalitat, que cal valorar en moments de tants excessos retòrics i gesticulacions".

En relació a la convocatòria d’un congrés extraordinari  anunciat pel President Montilla , Obiols  ha declarat que "obre una perspectiva i assenyala els ritmes correctes. El Congrés del PSC, fruit d'un procés de reflexió serena, oberta i valenta, ha de ser de nous començaments i d’una nova esperança".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Pepillo, barcelona, 01/12/2010 - 20:51

L'Obiols ja està acostumat a les derrotes inapel.lables.

#3 ex-socialista, Lleida, 01/12/2010 - 20:06

He sido votante del PSOE toda la vida. Pero en estas ultimas elecciones me he dado el GUSTAZO de votar CIU.
Puestos a ser nacionalistas, prefiero los autenticos y no las copias baratas.
Me alegro de que el tripartit se haya ido a la porra. No han podido hacer mas daño esos inutiles.

#2 jajajajaa, barcelona, 01/12/2010 - 18:09

80000 ? jajajaja no hablaras del PP ? o bueno igual hay que cambiarle el nombre y lamarlos PPGurtel o 750 millones en fiestorros de la Espe..

#1 Kropotkin, Vic, 01/12/2010 - 15:18

Por supuesto, ninguna referencia a la inmersión lingüistica, ni a la corrupción, ni a las subvenciones a dedo, ni al os encargos de informes, ni a enchufar 80.000 individuos en 7 años, ni a gente sin estudios ocupando los mas altos cargos de Cataluña, ni a la corrupción en ayuntamientos.