Publicitat
Política · 22 de Juny de 2011. 20:54h.

Obiols proposa una "aliança de progrés" enfront CiU

"Entre els socilistes, liberals, socialdemòcrates i independentistes"

Obiols proposa una "aliança de progrés" enfront CiU

Raimon Obiols, a la dreta, en una foto d'arxiu

L'eurodiputat del PSC, Raimon Obiols, ha dit que "cal construir una aliança de progrés a Catalunya entre els socialistes, liberals, socialdemòcrates, independentistes..., gent que vulgui construir un projecte" enfront CiU.

"Això no és tripartit. El tripartit va ser l’intent de construir un castell sense pinya. Rebutgem el tripartit com l’hem vist fins ara. Volem una aliança en què es poguessin fer unes primàries obertes al conjunt de Catalunya, als majors de setze anys, per escollir el candidat a la presidència. Això no és una aliança freda de grups parlamentaris, sinó una aliança àmplia per anar junts a les eleccions”, ha afegit a Els matins de TV3.

Obiols ha reclamat al PSC més participació ciutadana per escollir el candidat d'aquest partit a les eleccions del 2014. "Hi ha un anhel de participació. Cal que el PSC doni llum verda a un grup d’aliança de progrés amb primàries obertes a la ciutadania per escollir el candidat a la presidència de la Generalitat per al 2014”, ha indicat.

En aquest sentit, ha criticat el nou reglament aprovat pel consell nacional el passat dissabte. "No m'agrada", ha remarcat. "És un pas enrere. Les agrupacions podran enviar menys gent al congrés. I s’hauria de canviar perquè sigui més participatiu”, ha afegit sobre aquest punt.

En canvi, el dirigent socialista ha assegurat que "estic d’acord amb Manuel Bustos quan diu que el futur del PSC no s’ha de decidir a la quarta planta de Nicaragua o en un restaurant entre tres. L’actual política ha de ser en xarxa”. "El que ha de fer el socialisme és comprendre que estem en una etapa nova i que les fórmules del passat no serveixen. Tampoc les fórmules organitzatives”, ha manifestat.

Pel que fa a la renovació del PSC, Obiols ha remarcat que "em sento implicat", però ha deixat clar que "no hi tindré un paper de primera línia, per edat, però no per idees”.

L'eurodiputat socialista s'ha mostrat favorable al moviment dels indignats. "Són una generació meravellosa. Ens hem trobat amb un espectacle formidable de gent que volen que les coses millorin. Una joventut amb la qual els grups polítics que tenim una certa experiència hem d’establir un diàleg sincer i sense prejudicis de cara al futur. El futur a Catalunya i Europa depèn que aquest diàleg es pugui produir”, ha finalitzat.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Cuca de llum, Vic, 24/06/2011 - 15:40

A quest pobre energumen, li devien ensenyar de petit la parqaula progrés, i encara que no en va entendrec el significat, la ha repetida sempre més.
Que calli duna vegada, ja que elol, si que progressat. Ha viscut dels quatre desgraciats que si, que se'l han cregut

#9 Kazany, Cornella, 23/06/2011 - 13:32

"Progres" sense independencia, "Progres" sense espoliació fiscal...i qué més, l'enemic es Espanya, el reste es jugar a fer autonomisme i seguir enganyant a la societat catalana!!!!

#8 aloma, bcn, 23/06/2011 - 12:02

Aliança de progrés? Però si aquests són uns conservadors que només volen conservar la cadira. El progrés és desempallegar-se de tots ells d'una vegada per totes. Sr. Obiols, Nou Cicle, però que ens pren per tontos? A veure si ja superem als músics, foqueros i banderes i anirem millor!

#7 Kropotkin, Vic, 23/06/2011 - 08:28

Buena idea incluir a los independentistas catalanes. Son conocidos mundialmente por sus ideas progresistas. Jua, jua, jua,.. Dom Perignon para todos, que no falte de nada. Jua, jua, jua,... ¡Al loro! ¡Al loro! Jua, jua, jua,... Muy bien Obiols eres un fenómeno. Jua, jua, jua,...

#6 Al carrer, collons !, Barcelona lliure de sociates, 23/06/2011 - 08:11

Quan sento als sociates parlar de progrés, em venen basques