Publicitat

Campanya de la CUP contra el conseller de Junts en plenes negociacions

Objectiu Calvet

La CUP ha difós per Twitter una campanya contra el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, després que es negués a aturar el Decret llei 16/2019, de mesures urgents per a l'emergència climàtica i l'impuls a les energies renovables.

Els anticapitalistes, que estan en plenes negociacions amb ERC i JxCat, han publicat diferents muntatges amb la cara del conseller de Junts i l'etiqueta "#CalvetNoExplica" per denunciar que "només al Bages i Moianès s'han presentat més de 15 projectes de centrals", "n'han admès a tràmit una dotzena, que equivalen a més de 300 hectàrees" i "se n'estan projectant més sense tenir en compte l'impacte sobre el territori". "Emergència climàtica?", es pregunta la formació.

També han dit que "#CalvetNoExplica que l'Anoia és la primera comarca amb més molins projectats i la tercera amb més macroprojectes fotovoltaics" i denuncien que "amb el decret 16/2019 se'n projectaran més". A més, han afegit que "#CalvetNoExplica que a Ponent hi ha més de 500 molins sol·licitats (a banda dels 138 que ja hi ha en funcionament) i més de 2.000 hectàrees de plaques fotovoltaiques".

La diputada la CUP Laia Estrada ha retret al conseller de Junts durant la sessió de control al Govern que acusi la CUP està en contra de les renovables. "Això és una estupidesa i un insult", ha sentenciat, i li ha dit que "si vol combatre l'emergència climàtica, per començar podria desplegar tota la llei de canvi climàtic que està per desplegar".

Estrada ha proposat "utilitzar els espais que ja estan alterats", "apostar per la generació distribuïda" i "fer-ho de forma participada amb les comunitats locals". "Això no és un problema de les comarques rurals, és un problema de país. De si volem continuar venent-nos el país als grans oligopolis que conformen l'aparell de l'Estat espanyol o si volem garantir un futur per a les nostres comarques".

Finalment, la diputada cupaire ha advertit Damià Calvet que "té alcaldes, alcaldesses, presidents de consells comarcals molt emprenyats". "Deroguin el decret i com a mínim ara mateix el que han de fer és aturar la tramitació de nous macroprojectes. És el que li demana el país", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Marcial Heredia, ke poco jarte tienen, 13/05/2021 - 16:03

Le dicen que los molinitos se los meta por el culo. No necesitan electricidad, no quieren molinitos, les basta con el abanico.