Publicitat
Política · 27 de Juliol de 2015. 16:43h.

Ofensiva amb la hisenda pròpia a dos mesos de les eleccions

Mas: “Sense hisenda no hi ha autogovern"

Ofensiva amb la hisenda pròpia a dos mesos de les eleccions

Mas, durant l'acte

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dilluns que cal apostar per una Agència Tributària Catalana perquè "sense hisenda no hi ha autogovern" i "sense autogovern no hi ha projecte de país”.

En aquest sentit, ha considerat que va ser “un error molt gran” no haver apostat per una hisenda pròpia durant la transició, com sí van fer d’altres comunitats autònomes com el País Basc.

Mas, durant la presentació del nou sistema tributari català, ha manifestat que el que estan fent ara és "l'intent més seriós per tenir hisenda pròpia dels últims tres segles”. “Estem a punt i estem preparats després d'aquests dos anys de feina. Tenim les idees i tenim les persones i ara calen les condicions polítiques per portar aquest projecte a la pràctica”, ha afegit.

També ha lamentat que “mai es va trobar la mínima comprensió a l'altre costat de l'Estat per intentar que, realment, Catalunya tingués un sistema de finançament diferenciat i, fins i tot, l'aspiració d'una hisenda pròpia amb majúscules. Mai ha pogut ser”.

Per la seva banda, el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ja ha advertit que l’Estat espanyol mai “no permetrà” una hisenda pròpia catalana i que "el repartiment fiscal continuarà com està”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#15 el último que cierre, Canovejas, 29/07/2015 - 02:46

Lo peor de todo esto es, que un montón de incautos se creen lo de la hacienda propia, pero esos incautos (que no tontos) recularán cuando vean que peligra su dinero. AHI SE ACABA EL INDEPENDENTISMO, justo ahí. Pobrecillos, algunos creen que la independencia ES DE GRATIS
Hay 2000 aspirantes a medalla

#13 Joan, Sabadell, 28/07/2015 - 07:54

Fins que no t'han traspasat les competencies, jo la veritat ho veig com una duplicitat i una despesa inutil.igual que molts altres instituts, observatoris, etc

#12 Teresa Niubó, Lleida, 28/07/2015 - 01:39

Cal començar a aixecar les estructures d'estat com abans millor, per si s'ha de fer la desconnexió, quant abans millor puguem fugir dels Gurtels, dels Púnicas, del Governs Valencians, dels Matas, del ERE's d'Andalusia, i evidentment aquí també haurem de fer neteja.

#11 TETE BCN , BARCELONA , 28/07/2015 - 00:19

COMO CATALÁN (CATALAN DE SEGUNDA O INCLUSO FACHA PARA LOS INDEPENDENTISTAS, POR SENTIRME TAMBIÉN ESPAÑOL) NO PAGARÉ EN MI VIDA A LA HACIENDA CATALANA.
ME ENCANTA PRESUMIR DE MI CIUDAD BARCELONA, PERO TAMBIÉN DE MADRID, MÁLAGA, SEVILLA, BILBAO, ASTURIAS, VALENCIA....
?

#10 Ccc, Bcn, 27/07/2015 - 21:10

La hisenda propia. De fet un pacte fiscal com el vasc i navarres, no? I Pujll la va refusar, no?