Publicitat
Política · 8 de Febrer de 2011. 13:58h.

Ofensiva judicial contra la immersió lingüística

Els 'bilingüistes' aprofiten la recent sentència del Suprem

Ofensiva judicial contra la immersió lingüística

Francisco Caja, durant la roda de premsa

El president de la plataforma Convivencia Cívica Catalana, Francisco Caja, ha assegurat que "el Departament d'Ensenyament se ha convertit en un delinqüent. Delinqueix per haver dictat una resolució arbitrària expressament en matèria de preinscripció escolar", ja que l'imprès del 2010 i el 2011 "son iguals". Caja es basa en la recent sentència del Suprem contra la immersió lingüística.

Per això, la plataforma presentarà una querella criminal contra la persona que signa aquesta resolució que és la directora general d'atenció a la Família i Comunitat Educativa, Meritxell Ruiz Isern.

Caja considera que Ruiz Isern ha comès "un delicte de prevaricació", però ha advertit que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, "haurà de resoldre el recurs. En el cas que ho desestimi, ella també incorrerà en un delicte de prevaricació".

El president de Convivencia Cívica Catalana ha manifestat que Rigau "ha perdut el cap. Directament ha donat suport a una resolució que sap que és injusta. No hi ha dubtes quan el Suprem diu que és un model contrari a l'esperit i la lletra de la Constitució".

El delicte de prevaricació, segons l'article 404 del Codi Penal comporta una pena d'inhabilitació de 7 a 10 anys.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#27 korokota, Santander, 08/04/2011 - 20:59

Respeto a la voluntad popular dices? por encima de la Ley? Bien, que te parecería si por referéndum se decidiese exterminar a todas aquellas personas que, por ejemplo y seguro que no es tu caso, tienen apellidos catalanes, monstruoso no? Pero sería todo muy democrático.Pues piensa antes lo que dices

#26 Francesc, Barcelona, 10/02/2011 - 00:33

Andreu, abans que la llei hi ha el respecte a la voluntat popular exercida en referèndum. Aquest punt és bàsic en una democràci fonamental. Hi ha de ser la clau de volta de tot el sistema. NI el TC ni el sr Caja no ho han acceptat. Doncs si no ho han acceptat no es poden escandalitzar.

#25 Francesc, Barcelona, 10/02/2011 - 00:29

Pepe, tot això de la imposició és sobretot subjectiu. No hi ha cap nen amb trauma per la immersió. Ni un. El nen aprèn a ésser destre en català i en castellà.

#24 Francesc, Barcelona, 10/02/2011 - 00:26

No té cap mena de validesa democràtica. Ni tampoc credibilitat democràtica. Es tracta que els nens siguin capaços de fer servir d'adults totes dues llengües. I una llengua no s'aprèn només estudiant-la com a cosa teòrica. S'apren sobretot en les situacions d'ús. Per això la immersió

#23 A LA CÁRCEL CON ELLOS, Barcelona, 09/02/2011 - 21:11

La ley es la ley, y todos tenemos los mismos derechos, adelante DENUNCIÉMOSLOS.