Publicitat
Política · 30 de Novembre de 2022. 09:56h.

Ofensiva pel català

La consellera de Cultura va a TV3 i a Catalunya Ràdio per les cent mesures

Ofensiva pel català

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha estat entrevistada aquest matí a Els matins de TV3 i, tot seguit, a El matí de Catalunya Ràdio per presentar les cent mesures que el Govern va aprovar ahir en una reunió extraordinària per fomentar el català.

Garriga no ha aportat més dades de les que va donar ahir en la roda de premsa conjunta amb el president de la Generalitat, Pere Aragonés, un cop acabada la reunió. La consellera ha destacat en ambdues entrevistes el paper "cabdal" de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per "reforçar la llengua en l'audiovisual". Amb el nou Club Super3, hem de recuperar el públic perdut", ha subratllat.

La titular de Cultura, com ja va fer ahir, ha donat dades de les multes lingüístiques que ha imposat el Govern i ha reiterat que enguany "hi ha hagut unes 400 denúncies i unes 900 inspeccions que han desembocat en una trentena de sancions". En aquest sentit, ha insistit que "el que volem és que les multes es puguin substituir per formació dins l'empresa que s'ha multat".

Natàlia Garriga també ha parlat de la xarxa d'autoescoles en català i ha dit que "a les autoescoles la majoria de classes són en castellà, com els manuals" i ha exposat que "si l'examen no és en català, la gent estudia en castellà".

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#18 BEJOTA, bcn, 06/12/2022 - 11:32

AHORA TOCA LA GUERRA DEL CATALAN TRAS EL FRACASO DEL PROCES... LA GENTE QUEREMOS HABLAR VARIOS IDIOMAS COMO LOS LÍDERES (SEPARATISTAS) Y NO SÓLO UN IDIOMA CON ESCASA PROYECCIÓN.
LOS IDIOMAS MINORITARIOS COMO EL CATALAN NO MERECEN QUE SE LES HAGA HOSTIL Y ANTIPATICOS CON MULTAS E IMPOSIOCIONES .

#17 Jaime Prats, Figueras, 02/12/2022 - 04:54

Me dirán a mi que lo que están haciendo no es excluir a la gran mayoría de ciudadanos de Cataluña y benvinguts, que vamos a hacer un gasto extra en traductores o ir a Aragon, Valencia a examinarnos del permiso de conducir, ya lo que faltaba, todo lo que se impone suele explotar en tu cara, mi enfado es mayúsculo y saber las otras 99 medidas????????

#16 Carpetovetónico, tabarnia del llobregat, 01/12/2022 - 13:35

Llamémoslo como lo que es, APERTHEID lingüístico. nada de inmersió lingüística.

#15 josemiguel, El Prat de Llobregat, 01/12/2022 - 12:59

Absolutamente ridículo,q las administraciones pretendan pastorear a la población para q hablen de determinada manera

#14 LoisA, Tabarnia , 01/12/2022 - 11:37

Perseguir y reprimir. Me sigue pareciendo que lo que no entiende el Govern es que hay a muchas personas no les gusta que les coarten su libertad, que les obliguen, que les impongan.