Publicitat
Política · 8 de Setembre de 2015. 09:49h.

Oferta de Mas a Espanya

El president planteja mantenir la solidaritat després de la independència

Oferta de Mas a Espanya

Artur Mas, durant l'acte a PIMEC

El president de la Generalitat, Artur Mas, va fer ahir al vespre una oferta a Espanya -en el marc del que anomena "win-win" perquè, en cas d'independència, en "puguin sortir beneficiades les dues parts". Mas fins i tot ha plantejat la possibilitat que Catalunya mantingui una quota de solidaritat amb Espanya després d'esdevenir independent.

En un sopar de PIMEC, també va fer una crida a l’Estat espanyol a negociar la separació. Mas ha demanat una “negociació de tu a tu, de bona voluntat, amb un bon ànim d'entendre i no perjudicar" que eviti que la separació causi "lesions econòmiques" a les dues parts, perquè "no tindria sentit" i "seria perjudicial per a tots".

Davant els advertiments llençats pels presidents de la patronal i la cambra de comerç espanyola, el cap de l’Executiu ha recordat que tot i que “determinats empresaris opinen i fan sentir seva veu legítimament, les empreses no voten, voten les persones”.

“Val el mateix el vot de l’empresari més petit del país, que el de l’empresari mes poderós; la veu no es deixa sentir igual, però val el mateix”, ha advertit Mas, qui ha denunciat la “temptació fàcil” de dir que ”el món empresarial català no ho veu clar i està en contra”.

“Això és fals. Hi ha un munt d’organitzacions del país a favor que puguem decidir i d’acceptar el resultat i donar-lo per bo”. “Amb això n’hi ha prou per tirar-lo endavant”, ha afegit, i ha agraït els petits empresaris que s’hagin “mullat” respectant el dret a decidir del poble català i els resultats del 27S.

“Dir que Catalunya no podrà pagar les pensions forma part de la campanya de la intimidació per condicionar el vot. Es pot votar sí o no, però no barrejar-hi temes que no són reals, son completament falsos”.  El cap de l’Executiu ha insistit que Catalunya “és capaç de pagar millor les pensions i de pagar millors pensions” que la resta de l’Estat, perquè té més cotitzacions i els salaris són més alts.

“Quan ens diuen que no podrem pagar les pensions, és mentida, perquè les pensions es garanteixen a base de lesa cotitzacions d’avui”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

129 Comentaris

Publicitat
#71 JJ, BCN, 09/09/2015 - 08:00

Estic perdut.

No voliem la independencia per l'assetjament espanyol a la nostra cultura i a les nostres finances?

Ara sento el Romeva dir que el castella sera oficial i al Mas que seguirem pagant a Madrid...

Com diue a España: "Para este viaje no hacía falta alforjas"

#71.1 ambaixadorCAT, UK , 09/09/2015 - 09:58

Jo també discrepo en alguns punts, però el més important és que tindrem la LLIBETTAT per decidir si volem ajudar Espanya, on s'inverteixen els nostres impostos, o sobre quins idiomes han de ser oficials. De moment ja quedat demostrat que a Espanya la llibertat dels catalans és impossible.

#70 Laughter, L'H - España, 08/09/2015 - 22:23

Es increíble: Lo que pretende este señor es que el Estado pacte con un golpista la consumación de la destrucción del estado. Al final será verdad que tendrá que intervenir el ejército, con todas las consecuencias.

#70.1 ambaixadorCAT, UK, 09/09/2015 - 10:00

S'ha de reconèixer que tens imaginació

#69 BEJOTA, BCN, 08/09/2015 - 19:54

El 75% de los votantes de Junts pel Sí no aprueba que se declare la independencia sin mayoría de votos.
Sólo un 12,4% de los encuestados coincide con los planes de la lista unitaria de abrir el proceso de secesión si ganan en número de escaños, aunque no tengan más de la mitad de apoyos.VOZPOPU

#68 Pere, Salt, 08/09/2015 - 19:42

Aquest tio està per lligar.

#67 Casper, Bcn, 08/09/2015 - 19:12

Tu di que sí, Rajoy. Ésto es como cuando se produjo el chapapote en Galicia. El 75% de los voluntarios para recogerlo éramos catalanes. Los gallegos no llegaban ni al 1%.

#67.1 Eden, BCN, 08/09/2015 - 20:27

Mientes miserablemente.

Oficialmente se contabilizaron 115 mil voluntarios para luchar contra el chapapote: 55.000, casi el 50% desde Galicia. Del extranjero, aproximadamente un millar.

Además habría que sumar los mariscadores y marineros que recogieron el fuel en el mar.