Publicitat

Margallo ofereix nou finançament i ser nació "sempre i quan això no doni dret a la secessió"

Oferta del PP

Margallo

El ministre d’Exteriors en funcions del govern espanyol, José Manuel García-Margallo, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, ha assegurat que “el RUI és impossible. No es pot fer. Només es pot fer si es canvia la Constitució. No hi pot haver referèndum mentre no canviï la Constitució”.

Margallo s’ha pronunciat de similar manera pel que fa a la independència de Catalunya, en considerar que “el que no pot ser,no pot ser i és impossible. Regeix el principi d'integritat territorial”. "A mi Catalunya em pertany tant com a qualsevol altre espanyol”, ha reivindicat.

En aquest sentit, ha assenyalat que “no es pot aplicar el cas d'Escòcia. Les constitucions del Regne Unit i l'espanyola són diferents”. Tot i això, ha reconegut que amb Catalunya "tenim un problema amb el sistema de finançament”, malgrat deixar clar també que “a Ramon Tremosa no li he dit mai que el tema de finançament és un argument per marxar. Ni en un estat de pertorbació mental aguda”.

“Es podria arribar a parlar de Catalunya com a ‘nació cultural o històrica’”, ha dit, malgrat remarcar que  que “sempre i quan això no doni dret a la secessió”. El ministre ha manifestat, d’altra banda, sobre el cas 12-0 a Badalona que “mentre hi hagi una llei s'ha d'acatar”. Finalment, ha sentenciat que “no tinc cap mena de dubte que hi haurà govern”.

Publicitat
Publicitat

61 Comentaris

Publicitat
#36 Josep Lluis Rius Sole, Barcelona, 16/10/2016 - 00:25

Vaya, el que faltaba, otro que bien baila.Cobarde.

#35 Manolio, Barcelona, 14/10/2016 - 09:09

Esta propuesta se formulaba con la aprobación del Estatut que votamos los catalanes, reconociendo la aportación cultural, social y económica de Cataluña a España.

Pero se prefirió el cepillo de carpintero de un muerto político viviente, aquel que en su día tanto daño hizo a Cataluña , y su amo .

#34 JVG, BCN, 13/10/2016 - 21:14

Amb tots els respectes, la Catalunya actual va ser feta per un ministre de foment allà cap el 1833, segons criteris romantics, com a ordenació territorial a la francesa. Abans tot eren comarques q tenien molt clar que eren filles d'Aragó, i per aixó tenen a la Santa Ensenya aragonessa com a senyera.

#34.1 Manolio, Barcelona, 14/10/2016 - 09:01

Efectivament

Aragó ha estat absorvida poc a poc per Castella, i s'ha quedat pràcricament sense altre identitat significativa que la Jota aragonesa i poqueta cosa més....

Per altra part, de quin rerritori era rei Jaume 1r el conqueridor ? I quins territoris va reconquerir als sarraïns ?

#33 Tirant, Bcn, 13/10/2016 - 18:56

Miedo me da este Margallo si ante un conflicto exterior hace alarde la la misma ignorancia y charlatanería ...

#32 angelito, barcelona, 13/10/2016 - 18:37

Da la impresión de que Margallo va por libre cuando dice lo que dice de Cataluña, hoy y en otras ocasiones. Igual que cuando habla de Gibraltar, que hace que el ministro de exteriores británico le conteste con ironía y con una sonrisa.