Política · 9 de Setembre de 2014. 10:27h.

Oferta d'Esquerra a CiU

Junqueras ofereix entrar al Govern a canvi de desobeir el TC i fer la consulta

Oferta d'Esquerra a CiU

Junqueras

El líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, s'ha mostrat disposat a entrar al govern. Oriol Junqueras manté que mai no hi ha hagut una proposta ferma per part del govern de Convergència i Unió però que si hi fos l'acceptaria.

"Si és per blindar el vot del 9-N és evident que nosaltres estem disposats a entrar-hi, com hi hem estat sempre. És més, hem sentit altres formacions polítiques que s'han expressat en el mateix sentit", ha assegurat.

Després d'assegurar que les relacions amb CiU són "immillorables", el líder d'ERC ha assegurat que "l'objectiu és maximitzar els vots independentistes". "Allò que hi contribueixi tindrà nostre suport", ha afegit. Tanmateix, ha advertit: "Sense 9-N no hi haurà cap altre acord perquè no arribarem acords amb aquells que els incompleixen".

Sobre la consulta del 9 de novembre, Junqueras s'ha tornat a mostrat partidari de la desobediència civil si l'Estat la veta i espera que altres partits, com Iniciativa, també ho defensin. Junqueras ha dit també que les urnes s'hauran de treure al carrer sí o sí perquè els ciutadans es puguin pronunciar.

I ha afegit: "No podem generar incentius al govern espanyol perquè no ens deixi votar, al contrari, el que hem de fer nosaltres és dir que anirem a votar i que farem tot el possible per guanyar".

D'altra banda, Junqueras ha reiterat que l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha de donar explicacions al Parlament dels diners que tenia a l'estranger i que no havia declarat. A més, ha dit que la majoria de les persones "som víctimes d'una veritable indústria de la corrupció a Catalunya i a l'Estat espanyol" protagonitzada per empresaris i partits.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#16 Neferu, Barcelona., 09/09/2014 - 22:41

¡¡Ay, que ya no sabe qué hacer
el triste Oriol Junqueras.
Porque está viendo venir
que sin consulta se queda.
Ya no sabe qué ofrecer
al rey Arturo en su corte,
porque si no hay consulta,
su vida perderá el norte.

#15 jordi, ,, 09/09/2014 - 15:49

Anda, Arturito, sal tú a enfrentarte al oso, que nosotros te daremos todo nuestro apoyo moral.

#14 ALVAR TriBorn Catatonic, Bcn Españolaza, 09/09/2014 - 14:37

La senyera sempre s'ha pentjat a casa nostre.

En cambi, la getja cubana estelada: MAI.

S'ha de ser gregari per a apuntars-hi a la moda cubana separata.

No la volem ni ens fa bonic.

#13 Vuelve a presentar a Roger de Flor, ynos libramos del"euro-diputado"impostor, 09/09/2014 - 13:46

Y yo aun añadiría más: visto lo visto lo mejor que podría hacer es volver a TV-3 a presentar a Roger de Flor y las heroicidades de los Almogàvers. De paro, ineficacia en el gobierno y de medidas que no solucionan nada... en Sant Vicens dels Horts!

#12 Oriol Junqueras hace pasar por el aro, al fracasado Mas de Pedralbes, CLARO!, 09/09/2014 - 13:35

Sincerament dóna la sensació que en Junqueras no hagi estat mai euro-diputat. Primerament es deia que es parlés de la consulta que els Estats ens recolzarien, Després que la consulta s'ha de fer per tenir mandat democràtic i finalment que s'aturi l'economia en protesta. Quin nyap de futur President!