Publicitat
Política · 22 de Novembre de 2019. 08:56h.

Oferta indepe a Putin

Reconèixer l'annexió de Crimea a canvi del suport a la independència

Oferta indepe a Putin

L'exresponsable de relacions internacional de CDC, Víctor Terradellas, persona molt propera a Carles Puigdemont, va oferir el reconeixement de l'annexió russa de Crimea per part de Govern de la Generalitat a canvi del suport del Kremlin a la DUI catalana, segons informa El Periódico.

Terradellas va fer aquest oferiment durant les converses que va mantenir a Moscou el 2017 amb un influent exdiputat oficialista i politòleg ben connectat amb el Kremlin.

L'exdiputat pel partit oficial Rússia Unida, Serguei Markov, que en els últims anys ha vingut ocupant importants càrrecs en consells i institucions governamentals de Rússia, explica que "ens vam entrevistar en tres ocasions, acompanyat d'una periodista catalana que em coneix; em volia utilitzar com a contacte perquè jo em dirigís als òrgans de poder".

"Em van plantejar que Rússia pogués donar suport a la independència de Catalunya. I que a canvi Catalunya podria dir que Crimea és part de Rússia", rememora Markov. "Jo els vaig dir que de moment el Govern rus estava molt distanciat del tema català, i els vaig explicar la lògica", sosté.

"Nosaltres no necessitem aquest reconeixement, no és cert això que diuen els mitjans occidentals que busquem el reconeixement, tard o d'hora Occident reconeixerà que Crimea és part de Rússia. Quina diferència hi ha ara o més tard?", pregunta.

El nom d'aquest polític, professor i filòsof apareix escrit en una de llibreta confiscada per la Policia Nacional (la investigació ara la porta la Guàrdia Civil) durant el registre de la seu de CATmón al maig de l'any 2018.

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#41 gurguri, barcelona, 26/11/2019 - 10:50

Ahora mismo una entrevista de este personaje en RAC1 ha sido de vergüenza,no ha contestado si desde CATMON financian a Puigdemont, si se reunió con los rusos, si hizo listas negras de los Mossos.Un tibio Basté permitia que hablaba con un NO ME ACUERDO o peor contestaba su abogado.Lo mejor Lopez Alegre.

#39 Hilario, Barcelona, 23/11/2019 - 10:05

Y seguramente Cataluña también debió ofrecer ayuda militar a Rusia con el envío de cdrs para ayudar a las tropas rusas.

#38 ATL.LOTA, PINEDA, 22/11/2019 - 19:33

TARRADELLAS, va ser un gran senyor, quina pena que TERRADELLAS, no si essembli gens. Haguessiu seguit els seus concells no estariem així. NINGU US DÓNA SUPORT. No esteu invadits per ningu, PLORAMIQUES, I si parlem de PUJOL I COMPANYS, ??? així..tot fent memóra histórica. eh ????

#37 Marti, Palafrugell, 22/11/2019 - 18:05

Increible que Rusia rebutgi el suport de una potencia mundial com Dinamarca del Sud!

#36 Onofre de Dip, Barcelona, 22/11/2019 - 17:41

Recomano que el següent llibre sigui de lectura obligatòria per a qualsevol líder d'ERC i del PDCAT:

HAMBRUNA ROJA. Anne Applebaum. Editorial Debate.

https://www.elmundo.es/cultura/2019/01/25/5c4a22a4fdddff011b8b458a.html

Que vegin com Rússia va tractar als ucraïnesos.
Això és autèntica repressió. I no les collonades dels indepes.