Publicitat
Política · 29 de Març de 2009. 22:30h.

Òmnium, declarada d'utilitat pública

L'entitat podrà gaudir de "beneficis fiscals" i "assistència jurídica gratuïta"

Òmnium, declarada d'utilitat pública

El president d'Òmnium, al mig de la foto

El Departament de Justícia ha declarat d'utilitat pública a Òmnium Cultural juntament amb Interchildrens (Internens), l'Associació per la Infància Nens del Món i l'Associació d'Amics del Liceu, segons una resolució del Departament de Justíca publicada al Diari Oficial de la Generalitat el passat dia 20 a la que ha tingut accés ara e-notícies.

A partir d'ara, Òmnium podrà acollir-se als beneficis que estableix al respecte l'art. 33 de la Llei orgànica 1/2002, reguladora del dret d'associació. Segons l'esmentat article, les entitats d'utilitat pública, podran "gaudir de les exempcions i beneficis fiscals que les lleis reconeguin a favor de les mateixes, en els termes i condicions previstos a la normativa vigent" i dels "beneficis econòmics que les lleis estableixin a favor de les mateixes". També rebran "assistència jurídica gratuïta en els termes previstos a la legislació específica".

A la pràctica, aquest fet suposa la possibilitat de rebre majors ajudes públiques, com les subvencions directes, ja que algunes d'aquestes ajudes exigeixen la declaració d'utilitat pública de les entitats que les reben. A més, les entitats declarades d'utilitat pública podran gaudir de diversos beneficis fiscals, com que totes les aportacions i donacions de les persones, físiques o jurídiques podran desgravar els imports donats en les seves respectives declaracions de la renda o de societats.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 sulfuro sulfuro, Barcelona, 30/03/2009 - 19:57

Ya estamos acostumbrados a que el Tripa aplique nuestros impuestos en favor de los
correligionarios.
Omnium es un instrumento del catalanismo que practica el monocultivo cultural con ridículos como los de la excluyente Feria del LIbro de Frankfurt

#22 Masover de Remença, La Garrotxa, 30/03/2009 - 18:22

Les ordres dels nostres amos i senyors no es discuteixen.

#21 Joan, Lleida, 30/03/2009 - 16:57

El separatisme és una broma... cara. Si voleu ser nacionalistes és problema vostre, però almenys pagueu-vos el capritx de la vostra butxaca.

#20 Manel, Barcelona, 30/03/2009 - 16:45

Només diré una cosa: foteu-vos C's.

#19 Jorge, L'H, 30/03/2009 - 16:34

Declarar Omnium una ONG és un escàndol sense precedents! és una organització nacionalista ultra anticastellanista, i que entre d'altres coses va promoure el boicot als productes castellans....és el mateix que va fer la COPE