Publicitat
Política · 11 d'Agost de 2009. 19:33h.

Òmnium promou una manifestació per l'Estatut

Vol que estiguin la capçalera Pujol, Maragall, Rigol i Barrera

Òmnium promou una manifestació per l'Estatut

Jordi Pujol, Joan Rigol, Heribert Barrera i Pasqual Maragall, donant suport a Montilla pel finançament

L'entitat Òmnium Cultural promou una manifestació en defensa de l'Estatut davant d'una eventual sentència adversa del Tribunal Constitucional (TC). Així ho ha explicat el seu president, Jordi Porta, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Porta espera que puguin comptar a la capçalera amb els expresident de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall, i amb els expresidents del Parlament, Joan Rigol i Heribert Barrera.

Porta ha explicat que ja n'ha parlat amb Maragall, però encara no amb Pujol, a qui li proposaran. El president d'Òmnium creu que seria "més lògic" que la manifestació es fes després de la sentència i ha descartat la data de l'11 de setembre.

Segons Porta, el Tribunal Constitucional no té "autoritat moral" per dictaminar sobre l'Estatut, després que aquest hagi estat "aprovat pel Parlament de Catalunya i el Congrés dels Diputats i refrendat pel poble de Catalunya". Davant de la possibilitat que hi hagi una retallada, Porta creu que la societat civil també ha de prendre una "posició pública". Ara bé, ha afegit que, més enllà de la manifestació, "el món polític hauria de prendre alguna mesura al Parlament".

Ha explicat que en aquests moments l'entitat no té decidit quan fer la manifestació, tot recordant que s'ha anat allargant la previsió de quan es farà pública la sentència. En tot cas, Porta ha descartat que es pogués fer l'11 de setembre, com va apuntar l'expresident Pasqual Maragall en un article, i creu que "tindria més lògica" que la manifestació es fes un cop la sentència sigui públic. "Si la sentència no surt abans no té sentit", ha assegurat.

Porta també ha dit que fa un temps ja va parlar de la celebració d'aquesta manifestació amb l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, que aquests últims dies també ha mostrat públicament la seva voluntat d'encapçalar una manifestació en defensa de l'Estatut. Òmnium creu que si els expresidents de la Generalitat Maragall i Pujol, i del Parlament Rigol i Barrera "s'hi afegeixen i formen la capçalera de la manifestació, em sembla un fet important. Són unes persones que ara no tenen una resposta política directa, però representant el que han representat donarien força a poder tirar endavant això", ha afirmat.

Tot i que sí n'ha parlat amb Maragall, a qui fa uns mesos li va "insinuar" la necessitat de fer una manifestació, Porta ha dit que no n'ha parlat "encara" amb Jordi Pujol.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Mònica, Manlleu, 29/06/2010 - 09:23

Manifestem-nos perquè deixin de maltractar-nos i per reivindicar el dret a decidir. Si després volem la independència o no, ho hem de decidir entre tots els catalans! Cal que mostrem unitat, la història ha demostrat que quan estem dividits estem perduts!

#8 Marc, Manresa, 12/08/2009 - 11:12

Que se'n vagin a regar, aquests d'Òmnium. Quanta tebiesa, quanta covardia, quanta indignitat. A aquestes altures encara demanen estatutets en comptes de la independència obertament. Quanta misèria en aquest país, redéu.

#7 Francesc, Girona, 12/08/2009 - 09:50

Si aquesta manifestació, el mateix dia i a la mateixa hora que es fa a Barcelona també és fa a Girona, Lleida i Tarragona, a la capital d'Espanya veuran un sól poble caminant en la mateixa direcció. Compteu amb mí.

#6 Francesc, Barcelona, 12/08/2009 - 09:39

Jo penso que s'hi ha d'anar, a la mani. És que és intolerable! Com diuen, dos parlaments l'han aprovat i el poble l'ha refrendat. Això ho ha de tocar el Tribunal Constitucional? Democràcia per damunt del Constitucional!

#5 Cesc Gespes, La Seu d'Urgell, 12/08/2009 - 09:29

Prou manifestacions d'unionistes! La direcció d'ERC va votar que no a l'estatutet, quan en realitat volia el Sí. Els ha faltat temps per sumar-se a la iniciativa de l'unionista Maragall. Prou botiflers! Independència! Endavant Carretero i Reagrupament