Publicitat
Política · 13 de Gener de 2010. 09:52h.

Òmnium reactiva la manifestació contra el TC

"Entenem que la retallada de l'Estatut no és democràticament admissible i, per això, sortirem al carrer"

Òmnium reactiva la manifestació contra el TC

Jordi Porta, en una imatge d'arxiu

Òmnium Cultural, l'entitat que presideix Jordi Porta, ha reactivat els preparatius per convocar una gran manifestació de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, si es fa efectiva en termes negatius.

Segons informa l'Avui, l'entitat cultural, que l'estiu passat ja es va mobilitzar per fer una manifestació en aquest sentit, proposada per l'expresident Maragall, ha començat a alertar més d'un centenar de personalitats de la vida cultural, social i econòmica del país davant la possible imminència de la sentència.

"Entenem que la retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional, quan en el seu moment va ser avalat per la sobirania del poble de Catalunya mitjançant referèndum, no és democràticament admissible i, per això, sortirem al carrer per defensar el respecte a la voluntat del poble català", escriu el president d'Òmnium, Jordi Porta, en la carta.

En la missiva Porta recorda que des d'Òmnium sempre han reclamat la unitat com una eina "imprescindible per fer avançar Catalunya" i sosté que "des de la societat civil hem de mostrar el nostre inconformisme davant la sentència amb una resposta ferma".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 jana, Barna, 14/01/2010 - 10:13

haha, quin tribunal? si està caducat, deslegitimat i polititzat? Aquest s´ha de carregar la voluntat del poble????

#6 sulfuro sulfuro, Barcelona, 13/01/2010 - 21:23

Lo que no es democráticamente admisible es presionar a los tribunales y mucho menos
estar dispuesto a ignorar sus sentencias.
Aunque sea otra cuestión, estos señores del Omnium me huelen a Millet.
Una Agencia Tributaria Catalana no husmeará en sus libros

#5 inma, springfield, 13/01/2010 - 18:24

El día que auditen (pero de verdad, no como en el orfeò)las cuentas de Òmnium nos vamos a llevar más de una sorpresa. Las subvenciones hay que aplicarlas a las finalidades para las que han sido concedidas y no a otras \'actividades\'.

#4 Alcampelló, Barcelona, 13/01/2010 - 17:35

Òmnium Cultural predica la cultura del desprecio a la Constitución y a la Justicia. Presionan al TC porque no lo respetan y quieren destruir al Estado que lo justifica. Separatismo puro subvencionado con nuestros impuestos. Así de claro.

#3 Carles, Barcelona, 13/01/2010 - 14:32

Francesc, si la gent votes la pena de mort amb un 90 % a favor seria inconstitucional - el mateix que passa amb l'estatut.

Votar i guanyar no vol dir ser legal.