Publicitat
Política · 21 de Setembre de 2011. 14:25h.

Òmnium, referent d'ERC

Junqueras, Rovira i Bosch es reuneixen amb l'entitat en el seu primer acte oficial després de l'elecció

Òmnium, referent d'ERC

Junqueras, Rovira i Bosch, a la seu d\'Òmnium

El president electe d’ERC, Oriol Junqueras, la secretària general electa, Marta Rovira, i el candidat dels republicans al Congrés espanyol, Alfred Bosch, han apel·lat les entitats i les personalitats del país "a entrar en un diàleg per afavorir una majoria social de l’independentisme".

Després d’una reunió amb la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, Junqueras ha explicat que "la nostra proposta consisteix a generar un consens ampli al voltant dels tres punts que Òmnium va presentar a l’acte del 50è aniversari".

 Junqueras ha explicat que "demanem a totes les persones que vulguin sumar esforços que participin en aquest diàleg per poder avançar en la independència fiscal, la independència cultural i el dret a decidir".

A l'acte de celebració del 50è aniversari d'Òmnium Cultural es va fer una crida a la rebel·lió fiscal si no hi ha concert econòmic en quatre anys, i com a mesura de pressió es proposava articular una caixa comuna, un compte públic, en què es consignarien els impostos catalans i no es liquidaria fins que no es solucionés aquest greuge.

El segon punt advocava per celebrar un referèndum vinculant per tal que Catalunya pogués exercir el seu dret a decidir. El tercer punt es centra en la independència cultural amb la defensa aferrissada de l'ús del català.

Per la seva banda, el cap de llista d'Esquerra a les eleccions al Congrés de Diputats, Alfred Bosch ha explicat que, "si cal, s’hauran de defensar els tres punts d’Òmnium practicant la insubmissió".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 jo, bcn, 21/09/2011 - 19:14

entre omnium y spanair dejar algo de dinero en la caja publica?

#2 jk, vic, 21/09/2011 - 17:24

basta ya de regalar dinero publico a omnium!!!!!!! mas hospitales y escuelas y menos omnium

#1 Francesc, Girona, 21/09/2011 - 14:37

És una llàstima que una entitat cultural tingui una marca política. La cultura és de tots i quan se l'encasella en un determinat grup polític és el principi del fi

#1.1 jajajajajaa, hbarcelona, 21/09/2011 - 15:25

pero si son tots convergentssssssssssssssssssss ssssssssssssssssss que estant calldets amb els pactes de CIu amb el PP

#1.2 santsenc, Vila de Sants, 21/09/2011 - 16:02

L'objectiu d'Omnium Cultural és defensa la llengua, la cultura i la identitat catalana. Segur q hi han partits polítics q estan o - d'acord amb aquests objectius. Quan partits s'hi identifiquin millor per la seva causa. La feina d'Omnium no és criticar un pacte PSC-ERC o PP-CiU.