Publicitat

Manté una capçalera única i la pancarta amb "Som una nació. Nosaltres decidim"

Òmnium resisteix

Els representants de la junta nacional d'Òmnium Cultural, durant la roda de premsa que han mantingut aquest dimarts a la nit per explicar la seva decisió (foto: ACN / Pere Francesch)

Finalment, Òmnium Cultural ha mantingut les seves posicions sobre la manifestació del dissabte dia 10, contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, i es mantindrà la capçalera única i la pancarta amb el lema "Som una nació. Nosaltres decidim".

"La única manera de ser al davant de la manifestació és ser-hi al darrera de la pancarta amb el lema inicialment aprovat 'Som una nació. Nosaltres decidim'". Així de clara ha estat la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, després que la junta nacional de l'entitat decidís aquest dimarts a la nit refermar-se en la seva posició que la manifestació de dissabte estigui encapçalada pe aquest lema.

De tota manera, la decisió final està encara pendent que es mantingui una negociació amb la resta d'entitats que donen suport a la convocatòria de la manifestació, encara que no se sap quan es realitzarà aquesta reunió.

La polèmica s'havia provocat per la negativa del PSC i del president de la Generalitat i primer secretari dels socialistes catalans, José Montilla, a figurar a la capçalera sostenint la pancarta amb aquest lema.

Montilla, recolzat pel PSC, havia plantejat la possibilitat que la manifestació estigués encapçalada per una bandera catalana, però el president catalana en cap cas volia subjectar la pancarta amb "Som una nació. Nosaltres decidim". També s'havia analitzat l'opció de que la marxa tingui més d'una capçalera.

De la seva banda, la principal formació de l'oposició, Convergència i Unió, no plantejava cap problema, i la seva direcció s'ha mostrat disposada a figurar a la capçalera de la marxa amb la pancarta que ha provocat la discussió.

El president de CiU, Artur Mas, ha confirmat que ell anirà darrere el lema, sigui on sigui que se situï la pancarta. "Jo, lliurement, i per elecció pròpia, aniré darrere el lema de la manifestació, de la pancarta. Em sento perfectament còmode amb una pancarta que digui 'Som una nació. Nosaltres decidim'", ha afirmat Mas en un acte a Manresa, en què ha afegit que "si altres persones consideren que han d'anar-hi d'una manera diferent, escolteu, que facin el que hagin de fer".

Després de diversos contactes i negociacions, la direcció d'Òmnium Cultural s'ha reunit aquesta nit, i a última hora ha decidit que la manifestació tindrà una capçalera única i la pancarta amb el text "Som una nació. Nosaltres decidim".

La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, ha dit en la nit d'aquest dimarts, després de finalitzar la reunió de direcció de l'entitat, que "ens reafirmem en la nostra postura inicial" que la manifestació tingui una sola capçalera amb una pancarta que porti el lema que s'havia plantejat.

Així mateix, ha afirmat que "reiterem la nostra invitació al president de la Generalitat" i a la resta d'organitzacions que donen suport a la convocatòria perquè participin en la manifestació.  Ara, tot queda pendent de la nova negociació amb la resta de entitats convocants.

Publicitat
Publicitat

105 Comentaris

Publicitat
#105 carracuca, barcelona, 08/07/2010 - 01:06

nuria (reus), mientras esta noche tú estarás amargada y en plan ploranera, yo estoy muy feliz por el triunfo de NUESTRA SELECCION NACIONAL DE ESPAÑA, esa es la gran diferencia. Allá tú, la vida son dos días y el 10J vais a malgastar uno, que pena

#104 Pi de la Serra, Barcelona lliure d'ecspanyols, 07/07/2010 - 17:51

Ho celebro. Rectificar es de savis

#103 Rafel de Rubí, Rubí (Països Catalans), 07/07/2010 - 13:30

Si algun dia, l'Estat Espanyol, arriba a ser un mínim de democràtic, farà el més elemental: que les seves colònies puguin decidir el seu futur. Endavant cap a l'autodeterminació de totes les nacions ocupades del món !. Visca la democràcia !

#102 Andreu, BCN, 07/07/2010 - 13:00

De veritat no hi ha cap nacionalista que entengui que el Tribunal Const. es técnicament competent per a jutjar l\'Estatut? En tant pot vulnerar la Constitució.
La cosa identitaria supera l\'honorabilitat de ser veraz?
La massa mata a l\'individu...

#101 Jordi, BCN, 07/07/2010 - 11:12

Albert Rivera en el Parlamento catalán.
http://www.youtube.com/watch?v=zjIKbLDwBAA