Publicitat
Política · 14 d'Agost de 2009. 19:49h.

Òmnium segueix sumant suports

Sobirania i Justícia, a favor de la manifestació unitària si el TC retalla l'Estatut

Òmnium segueix sumant suports

L'ex conseller Agustí Bassols, durant l'acte de presentació de Sobirania i Justícia, el passat 19 de maig

L'associació independentista Sobirania i Justícia, impulsada per diverses personalitats nacionalistes -entre elles antics alts càrrecs dels governs de Jordi Pujol-, com els ex consellers Agustí Bassols i Max Cànher, l'escriptora Patrícia Gabancho, l'economista Jacint Ros i Hombravella o l'actriu Carme Sansa, s'ha pronunciat en un comunicat a favor de la manifestació unitària promoguda inicialment per Pasqual Maragall, i després per Òmnium Cultural, si el Tribunal Constitucional (TC) buida de contingut l'Estatut.

"Si aquesta eventualitat es produís", s'afirma, "la nostra associació és favorable a impulsar una mobilització social d'ampli espectre que deixi ben palesa la voluntat del poble de Catalunya d'ésser respectat en la seva dignitat nacional. La societat civil és el fonament bàsic de l'engranatge democràtic i no pot defugir la responsabilitat de parlar alt i clar davant de les maniobres de laminació competencial de l'autogovern català per par de l'Estat espanyol".

S'afegeix que "tota expressió de reivindicació civil haurà d'anar amarada de la màxima unitat possible, així com les actuacions dels nostres representats polítics, siguin al Govern o a l'oposició. Consegüentment la nostra postura és la de recolzar la crida a la mobilització que Òmnium Cultural pugui fer un cop coneguda la sentència, i convidem a totes les catalanes i catalans a que s'uneix a la iniciativa. Tothom ha de ser benvingut i tothom és necessari".

També es diu que "els organitzadors, però, s'hauran de mostrar força diligents en la seva capacitat d'unir en la diversitat sense caure en la temptació de fer una crida a la baixa. És una convocatòria a favor de la dignitat de Catalunya i haurà de quedar prou clar. Sobirania i Justícia reclama l'estat propi per a Catalunya i, per tant, no combrega amb l'actual sistema autonòmic que converteix la nació catalana en un poble espoliat i dominat dins de la legalitat espanyola. L'actual conjuntura exigeix, al nostre parer, sentit de la responsabilitat en la unitat i fermesa en la defensa de la llibertat del nostre poble".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Ben, Reus, 17/08/2009 - 08:37

Fa més de 30 anys que signo manifestos i que vaig a manifestacions... que no serveixen per a res. A mi que no m'hi esperin, i menys per clamar per un estatutet de comunitat autònoma. Ja n'estic ben fart.... i ben frustrat.

#11 Jose Antonio, Imperial Toledo, 16/08/2009 - 10:31

Los castellanos estamos tranquilos y no tememos por nuestra colonia catalana. Siempre es lo mismo desde hace 300 años. Se pelean entre ellos por cualquier tontería y sus iniciativas acaban en nada. Es muy cómodo para los castellanos gobernar esta colonia.

#10 Goofy, Disneylandia, 15/08/2009 - 12:38

El pato Donald , y el tio Gilito, tambien dan soporte al omnium y a esta manifestación tan importante y seria.

#9 estatcatalaayme, Barçalona, 15/08/2009 - 11:44

Fotem el camp d'aquesta espanya genocida, etnocida, excpoliadora, colonitzadora, odiosa, injusta, incompetent, nacionalista castellana, imperialista, feixista, inquisidora,....

a la merda amb España... així de clar

http://culturacatalana.esforos.co

#8 Josep Mª, Terrassa, 15/08/2009 - 10:46

Això no servirà de res; més ben dit, per mostrar la manca de compromís nacional del poble de Catalunya.
Només una sortida al carrer massiva i completa de TOT el poble (4 0 5 mil.lions de persones) podría fer tremolar els estaments espanyols.