Publicitat
Política · 8 de Març de 2021. 12:27h.

"On és el catalanisme moderat?"

El president de la Junta d'Andalusia veu ara "un independentisme que fins i tot legitima la violència"

"On és el catalanisme moderat?"

El president de la Junta d'Andalusia, Juan Manuel Moreno Bonilla, s'ha preguntat "on és aquell catalanisme moderat i pragmàtic influent a Espanya" i, en una entrevista a La Vanguardia, ha lamentat que "ara hi ha un independentisme radical, incapaç de dialogar, amb unes pretensions rupturistes i aïllacionistes respecte a Espanya".

Moreno Bonilla ha destacat que "el catalanisme influent a Espanya que defensava el 'Catalunya primer' des d'un diàleg constructiu ha desaparegut" i, segons ell, això "és el drama de Catalunya i d'Espanya". També ha criticat en aquest sentit que "ara tenim un independentisme que fins i tot legitima la violència, en alguns casos". "És un disbarat en termes de convivència i progrés", ha sentenciat.

El baró del PP, d'altra banda, ha dit que el resultat de Vox "és una reacció al mateix independentisme", però ha assenyalat que "no té cap mena de responsabilitat institucional i tot el que diu és de franc". Tanmateix ha criticat el cordó sanitari que l'independentisme i l'esquerra li vol fer al Parlament i ha recordat "a nosaltres ja ens el van aplicar a Catalunya".

Finalment,Juan Manuel Moreno Bonilla ha apuntat que "aquí només hi ha una línia: o es respecta la Constitució i l'Estatut o no. Tot el que és excloent victimitza i genera una reacció que no és positiva ni per a la convivència ni per a les institucions".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 Caganer, BCN, 09/03/2021 - 13:13

Qué tiempos aquellos en los que éramos el ejemplo a seguir en España, en los que CAT era tierra de olimpiadas, de atracción de inversión empresarial, los catalanes éramos ejemplo de trabajadores y emprendedores y Madrid era una ciudad de provincias. Mirad ahora cómo estamos y cómo están ellos.

#11 Joanet, Bcn, 09/03/2021 - 09:52

Soloesmiopinion #9.1


Dices que hay miles pero sólo dices dos, los cuales nunca han dicho cómo deben comportarse los andaluces. Lo dicho, el imperialismo nacionalista sólo lo muestran los españolistas.

#10 Alejandro, Santa Coloma de Gramanet, 09/03/2021 - 08:12

Legitiman la violencia solo en un caso, la que producen ellos hacia los demás, a ellos ni los regañes que te acusan de catalanofobo y fascista

#9 Joanet, Bcn, 08/03/2021 - 18:32

Heu vist algun català que digui com s'han de comportar els andalusos ? És que això del nacionalisme imperialista espanyol es porta a l'ADN.

#9.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 08/03/2021 - 18:55

Pues si, he visto miles.
Qué pronto os sale el hitlerito, hablando de ADN, como el tito Heribert i l'avi Cardona.

#9.2 Caganer, BCN, 09/03/2021 - 13:11

Sí, hemos visto como se llamaba a "adoptar a los niños extremeños", como se les llamaba "subvencionados", para Torra eran "bestias taradas", para Junqueras "próximos genéticamente a los portugueses", a la Madre superiora le molestaba que sus hijos jugaran en el parque con ellos.. sigo?

#8 A., Barcelona, 08/03/2021 - 17:14

De Sevilla vendrán que cuatro verdades os cantarán. Tanmateix, no hi ha res a fer. Avui els nostres patriotes estan més preocupats per 1714 que per la SEAT, més obsessionats amb els segadors que en l'economia digital, més dedicats a dir que Colón era català i Santa Teresa també que en tenir una economia dinàmica. No hi ha gaire a fer.