Publicitat
Política · 2 de Febrer de 2010. 17:38h.

On és la vegueria del Penedès?

El Govern va aprovar un decret per la creació de l’Àmbit de planificació Penedès

On és la vegueria del Penedès?

Manifestació per reclamar la vegueria del Penedès

El Govern, en la seva reunió del 10 de novembre de l'any passat, va aprovar un decret per revisar el Pla Territorial General de Catalunya que inclou la creació de l’Àmbit de planificació Penedès. Aquest acord "té una gran rellevància política perquè el president de la Generalitat ha signat un decret que significa el reconeixement del Penedès per part del govern dins la planificació territorial de Catalunya", segons manifestava el diputat d’Esquerra, Miquel Carrillo.

Posteriorment, el Ple del Parlament va aprovar, al desembre, la proposició de llei de CiU pel reconeixement del Penedès com a àrea funcional de planificació. El diputat de CiU, Joan Raventós, va ser l’encarregat de defensar la iniciativa de CiU que estableix "la incorporació al Pla territorial general de Catalunya de l’àrea funcional de planificació del Penedès com a àmbit d’aplicació dels plans territorials parcials, que inclogui les comarques de l’Alt Penedès; l’Anoia amb excepció dels municipis de Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, els Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí de Sesgueioles i Sant Pere Sallavinera; el Baix Penedès i el Garraf".

El Pla Territorial General de Catalunya, vigent des del 1995, establia sis àmbits de planificació territorial i estableix que en el futur, quan es defineixi la divisió territorial, les vegueries coincidiran amb aquests àmbits de planificació. Però en l'acord de Govern sobre la Llei de vegueries, que ha presentat el mateix José Montilla i el conseller de Governació, Jordi Ausàs; no es contemple la vegueria del Penedès ni tampoc l'àmbit del Penedès.

La nova llei, que preveu set vegueries, estableix que la comarca de l'Alt Penedès formi part de la vegueria de Barcelona i el Baix Penedès de la vegueria del Camp de Tarragona i no preveu cap vegueria del Penedès. De la mateixa manera que tampoc preveu l'àmbit, ja que "un cop aprovada la llei, els serveis i les delegacions territorials de la Generalitat s'organitzaran en els àmbits corresponents a les 'demarcacions veguerials'".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 joan, Martorell, 03/02/2010 - 13:32

A chupar,a chupar..colla de corruptos!!! sinverguenzas todos a trincar y a chupar..en todas y cada una de las elecciones,sean municipales,autonomicas o nacionales qe no vote nadie,que esta colla de mafiosos y corruptos se lleven un buen susto

#10 Fran, Llinars, 03/02/2010 - 01:15

El show esta assegurat.La taifa catalana ara t problemes amb les subtaifes, tots volen pastis,tots volen xuclar,tots volen endollar-se,tots volen subvencio i mes funcionaris.Quin "pais"!

#9 Miqui, LFV, 02/02/2010 - 23:57

No sé perquè, però m'ensumo un merder amb això de les vegueries que farà por !!! Salut !!!

#8 Marc (el Penedès mereix vegueria!), Tarragona, 02/02/2010 - 21:27

Jo el que no entenc és per què Barcelona, Girona i Lleida no duen Camp de davant, i Tarragona sí. Tant de pes tenen certs reusencs dins la política, que manipulen el nom de l´aeroport, de la vegueria, de la universitat i de l´estació? Benach dimissió.

#7 Pijoaparte, El Carmel, 02/02/2010 - 20:11

Las veguerias representa multiplicar las oficinas y ampliar la nómina de carguillos de desinteresados patriotas que pagaremos los ciudadanos sin saber ni ver en que nos va a beneficiar el invento. Lo que mande el partido.Nos, los subalternos a obedecer.