Política · 27 de Març de 2019. 12:15h.

On són ara els valents?

Simó, Tremosa i Castellà cridaven "no sortiran" a la porta de la conselleria d'Economia aquell 20 de setembre

Dirigents independentistes van cridar "no sortiran" durant el registre al departament d'Economia del 20 de setembre del 2017, tal i com ha recordat l'exdiputat de Solidaritat, Alfons López Tena, en una piulada. Entre els que cridaven es troben Anna Simó, Ramon Tremosa, Assumpció Laïlla, Toni Castellà o Enric Vendrell. També hi era l'actual conseller Alfred Bosch, tot i que aquest no cridava l'esmentada consigna.

Anna Simó ha estat consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya (2003-2006), vicepresidenta primera i secretària primera del Parlament de Catalunya (2015-2018), càrrec que desenvolupava quan es van produir els fets. Des de juny de 2018 és presidenta del Consell Escolar de Catalunya.

Ramon Tremosa és eurodiputat del PDECAT al Parlament Europeu. En la seva pròpia web reivindica la seva tasca parlant d'ell mateix en tercera persona del singular. "Durant els últims 5 anys, ha fet un gran esforç per traslladar els problemes que inquieten els catalans al Parlament Europeu. I no només ho ha fet, sinó que ho ha fet de manera efectiva", s'autoelogia.

Assumpció Laïlla és diputada al Parlament pel grup d'ERC. Laïlla va ser durant molt temps dirigent d'Unió al costat de Josep Antoni Duran i Lleida, però arran del procés va virar cap a l'independentisme i va ser protagonista de l'escissió al partit democristià, passant a formar part de Demòcrates, juntament amb Núria de Gispert o Toni Castellà. Aquest partit va pactar amb ERC per a formar part de les seves llistes a les eleccions del 2017 i això li va permetre renovar l'acta de diputada que ocupa des de 2006.

Toni Castellà és el president de Demòcrates i va liderar l'escissió a Unió després d'enfrontar-se a Duran. Exconseller de la Generalitat, manté actualment l'acta de diputat gràcies al pacte amb ERC. Castellà va pressionar Carles Puigdemont perquè proclamés la independència unilateral l'octubre de 2017. Defensava que un cop proclamada la DUI l'article 155 no afectaria "ni política ni jurídicament" a Catalunya en considerar que aquesta ja seria un Estat independent.

Enric Vendrell era en el moment dels fets director general d'Afers Religiosos de la Generalitat. Va ser cessat per Ester Capella quan l'actual consellera de Justícia va accedir al càrrec. Vendrell no s'ho va prendre bé: "creia que hi hauria una restitució del govern, no un canvi de govern, més després d'haver aguantat el tipus durant els mesos que va durar l'aplicació de l'article 155", va protestar. Anna Simó, Ramon Tremosa i Enric Vendrell no han contestat el tuit enviat per e-notícies.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#26 Joan Pau, Bigues i Riells, 29/03/2019 - 15:05

Tots aquests estan ara mateix defensant les seves cadires...
Simó....que no li treguin els seus "sous"
Tremosa amb lo que bé que viu a Brussel·les, quan venen moments fotuts s'amaga com un campió!
i el cas de Castellà...és de traca!! ja no sap a quin foc apropar-se... és el que té no saber fer absolutament a la vida i t'has de canviar de

#25 Muratatalea , Por ahí abajo , 28/03/2019 - 22:34

El problema no son ellos, que ya sabíamos que se esconderían. El gran problema de Cataluña son los pobres imbéciles que aún creen en ellos y les votan.

#24 Carrascu, Torrelles de Llobregat, 28/03/2019 - 16:03

On son ? Doncs a la cerca d’una mamella.... (com sempre)

#23 arm, figueres, 28/03/2019 - 08:24

a veure si algun periodista tipus Terribas fa una entrevista a Anna Simo, a veure que diu ara

#22 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 27/03/2019 - 22:42

¿Cómo, que gritaban "¡no saldreis!"? ¿Pero no era todo chupiguay, lleno de sonrisas amarillas, con el Rufian merendando chocolate? La mentira tiene las patas muy cortas