Publicitat
Política · 12 de Gener de 2009. 14:50h.

Opa de Mas a l'electorat d'Esquerra

El sobiranista Ramon Tremosa va participar a la plataforma d'Esquerra 'Economistes pel no'

Opa de Mas a l'electorat d'Esquerra

Mas ho ha posat com a exemple de la casa gran

El fitxatge de Ramon Tremosa com a candidat de CiU a les europees obre una esquerda en l'electorat d'Esquerra, que a més ho té més difícil a més per a assolir representació parlamentària a Europa. Joan Puigcercós va oferir dies enrere una candidatura conjunta a CiU, però Mas l'ha ha tornat a rebutjar en rodó aquest dilluns. L'economista Ramon Tremosa forma part de la fundació Barcelona 2010, propera als sobiranistes de CDC, però en canvi va ser un dels membres d''Economistes pel no' juntament Elisenda Paluzie, una de les plataformes impulsades per Esquerra que es va oposar a l'Estatut.

El president de CiU ha valorat l'elecció de Ramon Tremosa per tres condicions: "la seva trajectòria en el camp econòmic", "el seu perfil catalanista clar i indiscutible" i "que visualitzés el projecte de la casa gran". "Gent que no són de Convergència o d'Unió, però que s'apropen al nostre projecte", ha insistit. Mas també ha reiterat que l'elecció correspon a Unió, però que ha "estat àmpliament coneguda per part d'Unió i, en concret, per part de Duran".

L'elecció haurà de ser ratificada ara pel consell nacional de CDC del proper dia 24 i, posteriorment, per Unió. El líder de CDC no ha volgut entrar si valorar si CiU concorrerà en solitari a les eleccions europees o amb Galeuscat, l'aliança amb el PNB i el BNG, "perquè va haver-hi moments que no vam anar junts". En aquest cas anirien en coalició amb el Bloc al País Valencià i amb el PSM, que governa amb els socialistes, o Unió Mallorquna, que va governar amb el PP, a les Illes Balears.

Vídeo: "Cadascú ha de prendre les desicions oportunes"

Vídeo: "Tremosa és d'ampli espectre dins del món catalanista"

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 sergi, Falset, 12/01/2009 - 23:36

No m'agrada votar algú que s'integri a un grup de dreta liberal, dels que volen que treballem 65 hores setmanals.

#18 Raül, SSadurní, 12/01/2009 - 21:38

Una gota no fa pluja

#17 Antoni, Cervera, 12/01/2009 - 20:15

Molt bé, Mas. Aquest és el camí. Ara solament cal convèncer al Carretero perquè d'una vegada s'apunti a una opció nacionalista coherent.

#16 Josep-Empordà, Palafrugell, 12/01/2009 - 19:29

En Mas ha marcat un gol per l'escaire digne de ser repetit a càmera lenta per TV3 una vegada i un altre, i sense ni despentinar-se.

#15 Jordi, Teià, 12/01/2009 - 18:51

"Economistes pel No" era una plataforma d'economistes. Per tant, de gent "llegida i estudiada". Gent amb llicenciatura i, per tant, incapaços de votar un partit com "Esquerra" amb el cap. Esquerra, allà, hi donava el ressò mediàtic i prou.