Publicitat
Política · 12 d'Agost de 2014. 11:28h.

Operació reculada

El Govern comença a llançar missatges que la consulta es pot "ajornar"

Operació reculada

Ortega, amb Mas, en una reunió del Consell Executiu

La vicepresidenta Joana Ortaga ha admès que la consulta es pot ajornar si l'Estat espanyol veta la consulta perquè “no podem actuar al marge de la llei”. “Hi ha temes que no moren si no que s'ajornen i encara surten amb més força... Si no la fem, la farem un altre 9 de novembre”, ha manifestat en una entrevista a RAC-1.

Ortega ha dit que “si no podem votar el 9-N del 2014, n’hi haurà un altre. No sé si serà el 3 de febrer o quin dia, però el procés seguirà viu”. “El compromís s’acaba quan posem la papereta, hi hagi l’escrutini i acceptem el que digui la majoria”, ha afegit.

La número dos del Govern creu que el Tribunal Constitucional “no pot prendre decisions polítiques”, però ha recordat que “la legalitat és un instrument jurídic que t'avala a fer una consulta”. “No crec que cap força política pugui demanar al Govern actuar al marge de la llei”.

Finalment, ha assenyalat que “des del Parlament s'ha legislat amb tota la cura per evitar que amb la llei de consultes tingui cap argument per poder impugnar la convocatòria de consulta”.

El conseller de Territori, Santi Vila, ja va assenyalar la setmana passada que l'executiu català no es plantejava treure les urnes al carrer si el Constitucional prohibeix la consulta sobiranista. Ahir Ortega es va pronunciar en el mateix sentit i el president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, ha assenyalat que si se celebrés el resultat "no seria prou democràtic".

Publicitat
Publicitat

117 Comentaris

Publicitat
#70 Carles, Barcelona, 13/08/2014 - 20:28

I despres encara hi havia gent que es preguntava si calia la fundacio de la Candidatura Ciutadana per la Independencia (CCI)..que no veieu que aquests covards d´Unio ens vendran? Podran frenar als partits tradicionals pero no a la CCI perque esta formada per ciutadanes/ns sobiranistes! Endavant CCI!

#69 emili, bcn, 13/08/2014 - 11:02

ës cert, no passa res si s'ajorna, potser va millor, no ho se, però si cal decidir això JA HO FAREM EN EL SEU MOMENTTTTTTTT, no cal ara donar missatges a l'Estat del que farem si ells fan o deixen de fer. collons, ESTRATÈGIA, que per ser Vice presidenta alguna cosa n'hauries de saber. colla d'inutis

#68 emili, bcn, 13/08/2014 - 10:45

sempre hi ha d'haver algu d'unió que emboliqui la situació. quina poca personalitat que tenen toits plegats, deixant veure la mà del Duran sempre al darrera de les seves paraules i actuacions. quina pena de gent. el que no sé és pq encara hi ha federació CIU. algub drap brut per amagar hi deu haver.

#67 Josep, Tarragona, 13/08/2014 - 10:22

Pues parece que no va a haber choque de trenes. Me parece que los de la furgoneta se apartan del tren de mercancías... Lógico no quieren salir dañados... Vaya panda de trileros y cobardes!!! A partir de ahora se celebrara el 11s de 2014 como la bajada de pantalones de la historia!!!

#67.1 Xipolleig, Barcelona, 13/08/2014 - 10:50

Si no hi ha referèndum, els que hauran guanyat serà la oligarquia catalano-espanyola, Pujols i Millets inclosos, enmerdada fins al capdamunt de corrupció,, i els partits vassalls, C'S,UPyD i Falange, que mai seran centrals pels oligarques però que els fan la feina bruta imprescindible.

#67.2 Josep, tarragona, 13/08/2014 - 11:18

Xipo, si no hay consulta habrá ganado la democracia y el estado de derecho... en que país de 47 millones, salen un grupo de 1 o 2 millones y dicen que ellos son la democracia? Pensabais que el mundo estaría a vuestros pies a estas alturas y ya ves... Sois totalitarios y no os habéis enterado aún.

#67.3 Xipolleig, Barcelona, 13/08/2014 - 14:02

Haurà guanyat la democràcia i l'estat de dret ?, ha,ha,ha. Ingenu
Qui estat de dret ?, el que oculta informació de frau fiscal per utilitzar-la si convé políticament ?.
Tu parles de 47 milions com si tinguessin dret a vot, votessin tots i votessin el que tu vols.
Ets un totalitari Josep

#66 Libertad, Bcn, España, 13/08/2014 - 09:30

El día que se tire de la manta en Cataluña no va a quedar ni el apuntafor, entonces sí que va a haber proceso(s). Lo de Pujol es el aperitivo y la falsa consulta que nunca se iba a celebrar la gran tapadera. Nos espera un invierno calentito y glorioso, tomen asiento.

#66.1 Xipolleig, Barcelona, 13/08/2014 - 10:52

Els que no volen la independència de Catalunya no volen que es tiri de la manta, saben que la independència de Catalunya és una seriosa amenaça a la seva corrupció repugnant, des de Pujol a Aznar, passant per Nart i Felipe González, sense oblidar la família Borbó