Publicitat
Política · 5 de Juliol de 2013. 13:01h.

Oposició "frontal" del Govern al nou pla hidrològic de l'Ebre

El conseller Vila qualifica de "lamentable" l'actitud de l'executiu espanyol

Oposició "frontal" del Govern al nou pla hidrològic de l'Ebre

El riu Ebre al seu pas per Miravet

El Govern ha anunciat la seva oposició "frontal" al nou pla hidrològic de l'Ebre i ha anunciat la seva voluntat d'esgotar totes les vies judicials, inclòs el recurs davant instàncies europees.

En una roda de premsa convocada d'urgència, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha verbalitzat "el malestar" del Govern "tant amb les formes com amb el fons" de la votació celebrada dijous. A més, ha titllat de "lamentable" l'actitud del Govern espanyol, "impròpia d'aquests temps democràtics".

El Consell de l'Aigua de la Demarcació de l'Ebre va aprovar ahir el pla hidrològic de conca, que suposarà una inversió de 600 milions d'euros i la creació de 18.000 llocs de treball anuals fins al 2015, amb 74 vots a favor dels 98 integrants i amb el vot en contra de la Generalitat de Catalunya.

A més l'Executiu de Mas s'han pronunciat en contra d'aquest pla, que aquest divendres serà sotmès a ratificació per part del Comitè d'Autoritats Competents, nou integrants del Consell, entre ells la CHA i els grups ecologistes, i ha rebut cinc abstencions provinents d'IU, els sindicats i dues de les tres empreses hidroelèctriques representades.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 hispano, hispania, 07/07/2013 - 19:36

pronto tendrán independencia y podremos hacer todos los trasvases que queramos.

#12 BEJOTA, bcn, 06/07/2013 - 15:57

SR. MAS : EL EBRO NO NACE EN CATALUÑA .NO SE LO APROPIE

#11 Eduard, Santa Coloma de Gramenet, 06/07/2013 - 13:10

Grans extensions de cultiu d'arròs als Monegros... no crec que faci falta dir gaire més.

#11.1 El siluro mequinenzano, Mequinenza, 06/07/2013 - 16:05

Y porque no? Listo !!!!!

Acaso crees que en el delta se necesita algo mas que tierra y agua para cultivar el arroz? So listo!! Pues mira, mas arriba tenemos tierra y tenemos agua que resulta que la hemos de dejar pasar para que tu la uses y te la bebas, ya estamos hartos de vosotros!!!!!

#10 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 06/07/2013 - 09:48

És la sentència de mort del tram final del riu. Els minços cabals que deixarien implicarien la salinització del Delta, manca de sediments, regresió i enfonsament, i una davallada brutal dels recursos pesquers de la mar de Barcelona fins Mallorca. Tot per a convertir secans en regadius excedentaris

#8 El siluro solitario Mequinenzano, Mequinenza, 05/07/2013 - 23:07

Nadie puede tocar el Ebro puesto que en su desembocadura hay unos Sres. que son los que mandan y punto. No se dice que la m.... Siempre va hacia abajo, pues nada ajo y agua , lo raro es que Cataluña este al final del rio, Con lo listos que son, es extraño!!!!! Bien pues doblemos el mapa y listo.