Publicitat
Política · 17 de Març de 2009. 15:45h.

Oriol Junqueras aposta per Eusko Alkartasuna

El partit basc va perdre sis escons

Oriol Junqueras aposta per Eusko Alkartasuna

Oriol Juqueras, durant l'entrevista

ERC vol tornar a fer coalició electoral amb el partit basc Eusko Alkartasuna de cara a les europees del juny perquè ja dóna per "impossible fer una candidatura catalanista unitària a causa del rebuig de CiU". Eusko Alkartasuna va aconseguir set escons el 2005, quan es va presentar amb el PNB, i l'1 de març de 2009 s'ha quedat en un.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el candidat republicà, Oriol Junqueras, ha lamentat que "la federació nacionalista hagi frustrat" el que ell continua considerant "la millor fórmula per defensar Catalunya a Europa". Junqueras ha recordat que "ERC ha insistit públicament des de fa mesos que caldria plantejar-se una gran candidatura en l’àmbit del catalanisme per assegurar la màxima representació de Catalunya en les institucions europees", i lamenta que CiU "no ho hagi cregut oportú".

Junqueras ha manifestat: “Em sembla que seria convenient; ara, si algú creu que no és convenient i, per tant, impossibilita aquest pacte, doncs ERC el que farà és intentar garantir la màxima representació de Catalunya a les institucions europees i treballarà amb altres formacions polítiques, com ha fet en d’altres ocasions”. Ha afegit que el pacte amb EA “és una aliança que s’ha demostrat molt sòlida al llarg del temps, i ERC de ben segur que hi treballa”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 jaume, Sabadell, 17/03/2009 - 20:41

Jonqueres, t\'aprecio molt però has de reconèixer que és molt poc creïble que volgueu fer tàndem electoral amb qui esteu evitant que governi la generalitat. Per quin set sous voldrien fer tàndem amb ERC?

#5 Oriol, Valls, 17/03/2009 - 17:51

Patacada electoral. Bye Bye ERC!

#4 Sicari, Girona, 17/03/2009 - 17:18

Lluís, tens tota la raó. A ERC només les dones vesteixen correctament. Els homes fan riure. La ultima vegada que vaig veure Puigcercós anava negre amb sabates marrons i una camisa que no hi pintava res. Diuen ser estadistes i no saben fer la O en un canut

#3 rafeka, bcn, 17/03/2009 - 16:57

jo crec que el que imposibilita una candidatura unitària és l'estratègia (legítima) que segueix esquerra de pactar arreu amb el psc-

#2 Lluis K, Sant Pol de mar, 17/03/2009 - 16:03

Aquest noi necessita un cap de comunicació i imatge. La camisa morada és indecent, i mai va vestit del líder que representa que és. Ha de millorar moltíssim la imatge general.