Publicitat
Política · 15 de Gener de 2009. 15:18h.

Oriol Pujol augura el final de la legislatura

Si no hi ha un acord amb Solbes en finançament

Oriol Pujol augura el final de la legislatura

Oriol Pujol

El portaveu del grup parlamentari de Convergència i Unió, Oriol Pujol, ha celebrat una conferència a Tribuna Catalunya del Fòrum Europa, en la qual ha dit que “si la proposta de Solbes es consolida, la legislatura està acabada i ens veurem abocats a reclamar el concert econòmic”. Ha denunciat també que “el model de finançament proposat pel ministre Solbes no compleix per res amb allò que estableix l’Estatut, que els propis socialistes van votar”.
 
Ha afegit que “el sistema de finançament al qual Catalunya té dret ens és necessari per fer front a l’actual crisi”, i ha denunciat que “el seu incompliment per part del govern central és una il·legalitat, perquè és un incompliment flagrant d’una llei orgànica aprovada pel propi govern”.

També ha dit que que “crec que el sistema de finançament està dat i beneit, i ara intentaran presentar xifres per fer veure que la proposta és assumible, però caldrà veure si la xifra és perdurable en el temps”.

Pujol ha restat importància a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, ja que “al marge de la sentència, que no preveig positiva, el govern central ja ha demostrat la seva voluntat política d’incomplir-lo, com està fent amb la seva proposta de model de finançament”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Hug, Begur, 15/01/2009 - 20:50

Espanya necesita mes de Catalunya que catalunya d´espanya. Si catalunya va malament, espanya s´en va a la merda. (pais basc i Navarra no)

#4 Kropotkin, Vic, 15/01/2009 - 20:24

Lo terrorifico de Cataluña es que si un dia dejamos de tener a Montilla de president, igual acabamos cambiandolo por este chico...

#3 Pinotxo, Vidrà, 15/01/2009 - 17:12

Josep Terrassa 15/1/09 16:35
Exactament com ho dius tú.Crec que ERC, malgrat algunes errades,es l únic partit que ha estat bastant coherent i digna Apart de ser na l impulsor no ha traid a ningú.Una altra cosa es que després no es quedés a la oposició

#2 Josep, Terrassa, 15/01/2009 - 16:35

Joan, de Mataró, quan dius heu suposo que et refereixes tant a CiU, com al PSC com a ICV ja que tots ells van votar a favor d'aquest estatut retallat dues vegades, i a mes en Zapatero es el PSC.

#1 Joan, Mataró, 15/01/2009 - 15:51

Heu decebut Catalunya amb la baixada de pantalons que va suosar el pacte Mas-Zapatero, i ara paguem les conseqüències d'un mal estatut i que no contemplava ni blindava un bon finançament.