Publicitat
Política · 30 d'Abril de 2014. 15:37h.

Oriol Pujol creu que van fer servir el seu nom sense el seu permís

El diputat de CiU nega el suborn i diu no conèixer els empresaris imputats en el cas de les ITV

Oriol Pujol creu que van fer servir el seu nom sense el seu permís

Pujol, a la seva arribada

El diputat de CiU Oriol Pujol ha declarat davant del jutge, durant poc més d'una hora, imputat per suborn pel suposat cobrament de comissions en el cas de les ITVs. Oriol Pujol, que ha declarat per segona vegada per aquest cas, ha estat acompanyat pel portaveu del seu grup parlamentari, Jordi Turull, i per un advocat del partit.

El diputat ha negat haver cobrat comissions a canvi d'afavorir un empresari i ha afirmat que ni tan sols coneix els empresaris que, segons el fiscal, van pagar el suborn. Pujol ha expressat la seva "sorpresa" pels correus d'aquests empresaris en què s'indica que els va exigir el pagament de 30.000 euros a canvi del seu vot en la tramitació de la Llei de Seguretat Industrial, el 2008. En aquest sentit ha apuntat que els imputats podrien haver utilitzat el seu nom sense el seu coneixement per a beneficiar-se'n.

"El plantejament del fiscal no se sustenta. He pogut dir avui davant del jutge que jo no he rebut directament o indirectament cap import per beneficiar cap empresa ni per determinar una votació de CiU", ha declarat. També ha lamentat l'allargament del cas i ha assegurat "que no és casual com s'està administrant certa informació que té la policia des de fa dos anys".

El convergent ha considerat que "no se sosté de cap manera" l'acusació que li fan i ha afegit que no li produeix "cap alegria" declarar davant del jutge. Així mateix, ha demanat "màxima celeritat" en el cas.

La primera declaració de Pujol l'any passat va ser per un delicte de tràfic d'influències i, en aquesta ocasió, haurà de respondre per un de suborn. Aquesta nova imputació deriva d'una altra línia d'investigació que va obrir el fiscal arran d'un informe de l'Agència Tributària que revelava suposats pagaments de l'empresari de les ITV Ricard Puignou al diputat convergent, a través d'una societat d'Anna Pujol, dona de Pujol.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#20 només 30.000?, Igualada, 03/05/2014 - 15:48

hi ha un punt que no quadra:

30.000 euros?

La tarifa de l'Oriol és molt més ALTA.
Aquests no saben de què parlen ni van parlar amb en Superoriolet.

#19 Alvar, Bcn Española, 02/05/2014 - 16:00

Diuen que els mossos ara disparen roses i aporrejen amb rams de flors preciossisimes. Els epidemiòlegs diuen que el volemvotar es cura amb amor, apagant TV3 i gaudint de la vida.

#18 BEJOTA, bcn, 02/05/2014 - 13:36

SR. ORIOL: EL QUE PERTOCA ÉS EMBALICAR-SE AMB L'ESTALA COM DE COSTUM...OI?

#17 pep, manresa, 02/05/2014 - 13:30

i ell i la sempre Molto Onorevole Famiglia han fet servir els nostres calés sense el nostre permís, no et fot.

#16 pepito, barcelona, 01/05/2014 - 13:00

pujolin cuidado cuidadin cuando te agaches wn las agaches en las duches en la prision.........