Publicitat
Política · 15 de Juliol de 2014. 08:36h.

Oriol Pujol deixa via lliure a Josep Rull

El fins ara secretari d’organització es perfila com a substitut a la secretaria general de CDC

Oriol Pujol deixa via lliure a Josep Rull

Josep Rull, amb Oriol Pujol, corrent una marató el 2007

La renúncia d’Oriol Pujol com a secretari general de CDC, a més de diputat, deixa el camí lliure per a Josep Rull, fins ara número tres com a secretari d’organització del partit. De fet, durant el període interí en què Pujol ha deixat d’exercir el seu càrrec, Rull i el vicesecretari de coordinació institucional, Lluís Coroninas, s’han fet càrrec de les seves funcions.

Rull, que va ser secretari general de la JNC entre 1994 i 1998, se’l considera un dirigent a l’alça dins del partit pel seu tarannà dialogant i la seva adscripció al sector sobiranista. Després de les eleccions del 2010 va renunciar a formar part del Govern -fins i tot va arribar a sonar com a conseller de Territori- per centrar-se en la política local com alcaldable de CiU per Terrassa.

L’elecció, en tot cas, no es farà fins el Consell Nacional convocat per al 6 de setembre. La idea, a més, és presentar una proposta de nova direcció “que no afectarà només una persona, sinó que serà una visió més àmplia del partit” segons ha explicat el vicesecretari general de Coordinació Institucional, Lluís Corominas, en roda de premsa. CDC va celebrar ahir una reunió extraordinària del comitè executiu nacional després de la dimissió d’Oriol Pujol.

La idea és reforçar el partit de cara a la consulta i, sobretot, de cara a un eventual avançament electoral o el que pugui passar després de les properes eleccions en el cas que ERC faci finalment el ‘sorpasso’ a CiU.

Segons Corominas, els propers dies, la direcció del partit iniciarà els contactes per portar aquesta proposta perquè sigui ratificada en el Consell “amb el màxim consens”.

Rull ha explicat precisament en roda de premsa que Oriol Pujol ha fet aquest pas “amb una idea molt clara: reforçar el partit en un moment absolutament transcendental, quan el país està a punt de començar el trimestre més intens i frapant de la història política de la Catalunya moderna”. Aquesta decisió permetrà a la direcció del partit afrontar aquest “nou repte amb tota l’estabilitat necessària”.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 egarense, Terrassa, 15/07/2014 - 12:20

Vaya parece ser que despues de tantos fracasos en su ciudad se ha abierto paso en la capital, ahora se podria presentar su esposa para la alcaldia de Terrassa ya que tambien acumula varios cargos en el partido, parece ser que en CIU lo que predomina son los CLANES FAMILIARES

#3 Jordi, bcn, 15/07/2014 - 10:50

No voldria pensar que l'airejament de l'escàndol econòmic Pujol-Ferrussola ha forçat aquesta fugida per la porta del darrera d'OPF que també serveix de maniobra de distracció.

#2 Tu carina me suena, Pijadilly city, 15/07/2014 - 10:25

Después de Cañas, un corrupto menos en el oasis catalán

#1 Rull Rull, Terrassa, 15/07/2014 - 09:27

Aquests va perdre 3 eleccions consecutives amb el Pere Navarro, excelent carta de presentació.